Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Professor skjøt og drepte tre kolleger

Kvinnelig bioforsker skjøt vilt rundt seg da hun mistet jobben.

 NY SKOLEMASSAKER:  Tre lærere er døde og tre hardt skadd etter at en kvinnelig kollega begynte å skyte på et møterom på University of Alabama fredag. Medisinsk personell kom raskt til stedet. FOTO: THE HUNTSVILLE TIMES/AP/SCANPIX.
NY SKOLEMASSAKER: Tre lærere er døde og tre hardt skadd etter at en kvinnelig kollega begynte å skyte på et møterom på University of Alabama fredag. Medisinsk personell kom raskt til stedet. FOTO: THE HUNTSVILLE TIMES/AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En kvinnelig biologiprofessor og celleforsker er pågrepet etter en ny skolemassaker i USA.

Tre mennesker ble drept og tre er livstruende såret en en skyteepisode på University of Alabama i USA fredag ettermiddag.

Alle de drepte og sårede er lærerkolleger med den drapsmistenkte professoren, som skal ha startet skytingen etter et møte på tampen av arbeidsuka, der hun fikk vite at hun ikke fikk forlenget sitt engasjement ved det biologiske fakultet.

Det ligger i Huntsville, nord i Alabama nær grensen til Tennessee.Også ektemannen


Også biologiprofessorens ektemann, sjef for et medisinsk laboratorium i byen, er pågrepet. Han er foreløpig ikke siktet.


Den kvinnelige professoren er utdannet på prestisjeuniversitetet Harvard, og har undervist og forsket ved University of Alabama siden 2003.


I 2006 vant hun og mannen en forskerpris for å ha utviklet en transportabel kuvøse for å forenkle bruken av stamceller.Ført rolig bort

Den drapsmistenkte professoren ble pågrepet uten dramatikk utenfor bygningen der hun skjøt mot kolleger. Lokalavisa The Huntsville Times viser bilde der kvinnen blir ført  rolig bort av politiet.


- Vi har tre som er bekreftet døde, og tre kritisk såret. Politiet har sikret bygningen, og personen som skjøt, er tatt i forvaring. Vi jobber med å redde livene til de tre, opplyste talsmann for kommunen Huntsville, Trent Willis.- Skudd og skrik

Politiet sperret av bygningen der skytingen skjedde og gjennomsøkte den for å se etter flere ofre eller flere gjerningsmenn.


- Jeg hørte tre skudd og skriking, forteller ingeniørstudenten Melanie Gates. Hun befant seg ved utgangen til bygget da hun hørte skytingen fra et rom i tredje etasje der det var et møte for biologilærere, ifølge NTB - Reuters.


Det har vært en lang rekke dødelige skyteepisoder i USA de siste årene, inkludert massakren på universitetet Virginia Tech i 2007 da 33 personer, inkludert gjerningsmannen, ble drept. IKKE FORNYET:  Skytingen skjedde i dette universitetsbygget i Huntsville, Aalabama da den kvinnelige læreren fikk vite at hennes åremålstilling ikke ble fornyet. FOTO: THE HUNTSVILLE TIMES/AP/SCANPIX.
IKKE FORNYET: Skytingen skjedde i dette universitetsbygget i Huntsville, Aalabama da den kvinnelige læreren fikk vite at hennes åremålstilling ikke ble fornyet. FOTO: THE HUNTSVILLE TIMES/AP/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!