Professor sultet seg til døde

Hadde slitt med anoreksi siden hun var tenåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Professor Rosemary Pope(49) ved Bournemouth University i England, døde som følge av spiseforstyrrelsen anoreksi.

Helsebakgrunn

Dette er kommet fram etter en obduksjon, og etter at familien har uttalt seg. Pope, som var pro-visekansler ved universitetet, døde den 21. mars.

Hun var professor i undervisning, men hadde også en bakgrunn fra helse og psykologi.

Veide 30 kilo

Pope veide bare 30 kilo da hun ble funnet i sitt hjem i Bournemoth.

Dødsfallet er blitt etterforsket, og konklusjonen er at hun trolig bevisst hadde sluttet helt å ta til seg væske og næring, og dermed døde.

- Selv om hun led av spiseforstyrrelser, var hun en utrolig energisk, entusiastisk og flink person som arbeidet på et høyt nivå, sier broren Michael til BBCNews.

Familien synes det er vanskelig å forstå hvordan hun kunne holde ut - uten avbrytelser - i jobben eller livet ellers, på tross av det lave næringsinntaket.

Hun var den mest ukuelige og bestemte person du kan tenke deg,ifølge søsknene.

Tok det opp

Professoren holdt anoreksien skjult for kollegene, men søsknene var klar over spiseproblemene hennes, og tok det innimellom opp.

Men hun ikke ville høre på dem. Av frykt for å skade det gode forholdet, gikk ikke familien hardere til verks.

Spiste bare frukt

Pope skal ha slitt med anoreksi siden hun var tenåring. Hun spiste bare frukt og søtsaker i offentlighet. Hun hadde gått ned 10 kilo mellomn sitt siste legebesøk i juli 2007 og i mars, da hun døde.

ENERGISK: Professor Rosemary Pope, med bakgrunn fra psykologi og helse,jobbet hardt, uten avbrytelser, i alle år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer