Professor vil DNA-teste Märthas englefjær

- Som forsker må jeg nærme meg dette fordomsfritt.

SVEVENDE: Prinsesse Märtha Louise lanserte denne uka boka «Englenes hemmeligheter» og snakket mye om fjær som blir funnet på underlige steder.
Foto: Berit Roald / Scanpix
SVEVENDE: Prinsesse Märtha Louise lanserte denne uka boka «Englenes hemmeligheter» og snakket mye om fjær som blir funnet på underlige steder. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Professor Hans K. Stenøien ed Vitenskapsmuseet ved NTNU skulle svært gjerne hatt noen av englefjærene til prinsesse Märtha Louise til DNA-analyse.

 Stenøien er ekspert i DNA-analyse, og med et smil i munnviken fastslår han overfor Adresseavisen at fjær fra engler ville vært en revolusjon.

- For de fleste av oss er jo engler et blankt felt. Som forsker må jeg nærme meg dette fordomsfritt, sier han.

Skulle fjærene vise seg ikke å stamme fra engler, men fra dyrelivet på jorda, ville det ikke lenger være sensasjonelt, men likevel interessant, mener professoren. Stenøien opplyser at det ikke er vanskelig å hente DNA fra en godt oppbevart fjær.

Prinsesse Märtha Louise og medforfatter Elisabeth Nordeng skriver om englefjær i sin nye bok «Englenes hemmeligheter».

«Når du begynner å legge merke til disse», skriver forfatterne, «dukker de opp på de rareste steder og på en slik måte at det ikke er mulig å ta dem for noe annet enn nettopp kommunikasjon med englene».

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer