Professorer i etikk-krangel

Professor Ståle Eskeland mener professorene Ulf Stridbeck og Svein Magnussen har rotet seg inn i én samrøre.

- SAMRØRE:  Professor Ståle Eskeland reagerer kraftig på at professorene Ulf Stridbeck og Svein Magnussen har evaluert Gjenopptakelseskommisjonen i et canadisk tidsskrift. - Stridbeck skal nå vudere kommisjonen, og der var Magnussen medlem, sier Eskeland.
- SAMRØRE: Professor Ståle Eskeland reagerer kraftig på at professorene Ulf Stridbeck og Svein Magnussen har evaluert Gjenopptakelseskommisjonen i et canadisk tidsskrift. - Stridbeck skal nå vudere kommisjonen, og der var Magnussen medlem, sier Eskeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En delikat strid mellom tre professorer ved Universitet i Oslo er i full gang. Jusprofessor Ståle Eskeland refser professorene Ulf Stridbeck og Svein Magnussen.

Årsaken er at de to har skrevet en artikkel i et juridisk tidsskrift i Canada. Der tar jusprofessor Ulf Stridbeck og professor ved instituttet for psykologi Svein Magnussen for seg den norske Gjenopptakelseskommisjonen. 

- En suksess Konklusjonen i artikkelen til professorene Magnussen og Stridbeck i tidsskriftet «Criminal Law Quarterly» er at den norske Gjenopptakelseskommisjonen har vært en suksess.

Magnussen og Stridbeck bruker uttrykket «somewhat unfair» (litt urettferdig) om kritikken som har blitt reist mot Gjenopptakelseskommisjonen i Treholt-saken og i Torgersen-saken.

Reagerer Men det som får professor Eskeland til å reagere er at Magnussen i fem år selv satt som medlem av Gjenopptakelseskommisjonen.

Den kjente jusprofessorene reagerer kraftig på at professor Stridbeck er identisk med mannen som Justisdepartementet har satt til å evaluere Gjenopptakelseskommisjonen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer