- Professorer sex-presser kvinnelige stipendiater

Hovedverneombudet ved Universitetet i Oslo slår alarm om ukultur ved Det odontologiske fakultet.

SLO ALARM: Hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo varslet om seksuell trakassering, mobbing og hundsing av stipendiater og studenter ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Foto: Krister Sørbø
SLO ALARM: Hovedverneombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo varslet om seksuell trakassering, mobbing og hundsing av stipendiater og studenter ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedverne- ombud Mette Børing ved Universitetet i Oslo slår alarm om en ukultur med seksuell trakassering, mobbing og hundsing av studenter, stipendiater og ansatte ved et av de største fakultetene på universitetet.

Mange av de rapporterte sextrakasseringssakene skal dreie seg om forhold mellom stipendiater og veiledere. Forholdet til veilederne er avgjørende for stipendiater. De avgjør deres faglige framdrift og dermed videre karriere gjennom deres veiledning.- De tør ikke si i fra. De er avhengig av veileder for karakterer og framdrift, sier Mette Børing til Dagbladet.

Hun mener forhold mellom veileder og stipendiat har en uheldig maktbalanse, også i frivillige forhold.

VarsletNå jobber Børing med en konkret sak hvor en tidligere kvinnelig doktorgradsstipendiat har valgt å stå fram og søker bistand. Historien til kvinnen er så alarmerende at Børing har valgt å varsle Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet (Ldo).

17. juli i år sendte Børing brev til Arbeidstilsynet og Ldo hvor hun orienterer om forholdene på Det Odontologiske fakultet generelt og Institutt for klinisk odontologi spesielt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.