<strong>VÆPNET:</strong> Her poserer den norske islamisten Arfan Bhatti (35) med et Kalasjnikov-automatgevær og et tungt maskingevær. Bildet er etter alt å dømme tatt i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan en gang i fjor.
VÆPNET: Her poserer den norske islamisten Arfan Bhatti (35) med et Kalasjnikov-automatgevær og et tungt maskingevær. Bildet er etter alt å dømme tatt i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan en gang i fjor. Vis mer

Profetens Ummah: Krever at Norge legger press på Pakistan for å finne Bhatti

Islamisten er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi forlanger at norske myndigheter gjør det de kan for å presse pakistanske myndigheter til å prioritere denne saken, da en norsk statsborger er forsvunnet, sier Ubaydullah Hussain til Dagbladet.

Hussain, som leder den norske islamistgruppa Profetens Ummah, er bekymret over at et av gruppas mest markante medlemmer, Arfan Bhatti (35), er forsvunnet i utlandet.

I Taliban-område Bhatti har i lengre tid oppholdt seg utenlands, etter alt å dømme i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan - et område der Taliban står sterkt - og har latt seg avbilde med våpen.

Det var Bhattis familie som meldte fra til Utenriksdepartementet (UD) i går, via advokat John Christian Elden, da 35-åringen ikke hadde gitt lyd fra seg siden 7. januar.

- Det er unormalt at han ikke har tatt kontakt - han har regelmessig gitt lyd fra seg, sier Elden til VG.

Dagbladet får opplyst at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kjente til at Bhatti er borte, inntil familien meldte fra til UD i går.

Ingen kommentar fra UD - Vi kommenterer ikke enkeltsaker der norske borgere er involvert. Det gjelder også Bhatti - så jeg kan verken bekrefte eller avkrefte at vi har mottatt en savnetmelding om ham, sier UDs pressevakt Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

<strong>KREVER HANDLING:</strong> Ubaydullah Hussain, leder for Profetens Ummah, krever at norske myndigheter prioriterer å komme til bunns i Bhattis forsvinning. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET
KREVER HANDLING: Ubaydullah Hussain, leder for Profetens Ummah, krever at norske myndigheter prioriterer å komme til bunns i Bhattis forsvinning. Foto: SARA ESTIRI / DAGBLADET Vis mer

Vanlig praksis når nordmenn er savnet i utlandet, er at UD kontakter sin utenriksstasjon - i dette tilfellet ambassaden i Islamabad - som foretar undersøkelser og kontakter lokalt politi.

Arfan Bhatti har lenge markert seg i den norske offentligheten - først som del av gjengmiljøet i Oslo, deretter for å ha medvirket til å skyte mot synagogen i hovedstaden. Han var tiltalt for å ha planlagt terror mot USAs ambassade, men ble frikjent.

Den siste tida har han stått fram som militant islamist i Profetens Ummah. Gruppa er omgitt av kontrovers, seinest i helga, da leder Ubaydullah Hussain hyllet gisselaksjonen i Algerie.

<strong>PROFILERT ISLAMIST:</strong> Bhatti har markert seg som en av Norges mest markante islamister. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget for et år siden. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
PROFILERT ISLAMIST: Bhatti har markert seg som en av Norges mest markante islamister. Her fra en demonstrasjon foran Stortinget for et år siden. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer