Proffalpinist frikjent i narkosak

En tidligere norske proffalpinisten er i Oslo byrett frifunnet for forsøk på smugling av kokain i en sak der seks personer ble domfelt og tre frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alpinisten er ifølge sin advokat Morten Kjensli svært glad for frifinnelsen i smuglersaken.

- Rettssaken har medført dyp bekymring for framtiden hos min klient, sier Kjensli til NTB.

I forbindelse med to reiser til St. Lucia i Karibien høsten 1999, var til sammen ni personer tiltalt for å ha samarbeidet om å innføre totalt 5,9 kilo kokain til Norge.

Alpinisten var tiltalt for å ha bestilt og betalt flybilletter til St. Lucia for fire personer som på vei fra St. Lucia til Norge ble pågrepet på flyplassen. Tre av dem hadde på seg 1 kilo kokain hver. Aplinisten selv skal aldri ha besøkt St. Lucia.

Også fire andre personer sto tiltalt i Oslo byrett for forsøk på smugling av partiet på 3 kilo kokain.

I tillegg til disse sju personene, ble én person pågrepet i Norge da han skal ha vært i ferd med å overlevere et parti kokain på 2,9 kilo til en person i Oslo. Disse to personene ble pågrepet i en leilighet i Oslo etter observasjoner fra britisk politi under en mellomlanding i London på vei fra St. Lucia. I tiltalen ble disse to personene knyttet til de sju andre i smuglersaken.

Tre av de ni tiltalte ble frikjent for smuglingsforsøkene, og seks ble domfelt. I forbindelse med smuglersaken har alpinisten vært varetektsfengslet i til sammen 10 uker i perioden 15. oktober til 24. desember i fjor, ifølge hans forsvarer. De dømte fikk straffer på fra betinget til fem års fengsel.

(NTB)