Ole Andreas Thrana

Profilert advokat mistet bevillingen

Etter en rekke disiplinærsaker.

FORSVARTE SJUBARNSMOR: Ole Andreas Thrana utenfor Kristiansand tingrett høsten 2017, mens han forsvarte nå dobbeltdrapsdømte Elisabeth Aaslie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARTE SJUBARNSMOR: Ole Andreas Thrana utenfor Kristiansand tingrett høsten 2017, mens han forsvarte nå dobbeltdrapsdømte Elisabeth Aaslie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte forsvarsadvokaten Ole Andreas Thrana (51) er fratatt bevillingen av advokatbevillingsnemnda. Det bekrefter han selv via sin forsvarer Camilla Hagen.

- Vedtaket er tatt til etterretning og er påklaget, skriver Hagen i en SMS til Dagbladet.

Moss-baserte Thrana er mest kjent som tidligere forsvarer for den nå dobbeltdrapsdømte sjubarnsmoren Elisabeth Aaslie (45). Han har de siste åra vært innklaget til Advokatforeningens disiplinærnemnd en rekke ganger.

Dagbladet får opplyst at det er summen av fellende avgjørelser i disiplinærnemnda som ligger bak at bevillingsnemnda nå har tatt fra ham retten til å praktisere.

Regner med omgjørelse

Thrana ønsker ikke å uttale seg direkte til Dagbladet, og henviser til sin forsvarer for kommentar.

Hagen opplyser at 51-åringen for tida er sykmeldt. Hun framholder også at Thrana i prosessen har hatt begrensede muligheter til å ta til motmæle mot anklagene.

- Vedtaket inneholder en rekke opplysninger som er taushetsbelagt, og min klient er ikke fritatt for sin taushetsplikt, slik at for en rekke av forholdene foreligger ingen kontradiksjon, skriver advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer