- Profilert danser voldtok kvinne etter «jobbintervju»

Oslo-mannen nekter å la seg undersøke av psykiatrisk sakkyndige.

RISIKERER FORVARING: Danseren har tidligere opptrådt på både NRK og TV 2 og har drevet eget eventbyrå. Påtalemakten mener han utgjør en så stor fare for samfunnet i framtida at han må idømmes forvaring. Foto: DAGBLADET
RISIKERER FORVARING: Danseren har tidligere opptrådt på både NRK og TV 2 og har drevet eget eventbyrå. Påtalemakten mener han utgjør en så stor fare for samfunnet i framtida at han må idømmes forvaring. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 37-årig profilert danser som tidligere er dømt for å ha voldtatt to kvinner, skal i neste måned i retten igjen, tiltalt for en rekke voldtekter som ikke er omfattet av den allerede foreliggende dommen. Påtalemakten vil ha ham dømt til forvaring, danseren på sin side nekter å la seg undersøke av psykiatrisk sakkyndige.

Ni fornærmede Oslo statsadvokatembeter tok opprinnelig ut tiltale mot danseren i april; den omfattet sju fornærmede. Siden den gang har imidlertid ytterligere to kvinner kommet til, og en revidert og utvidet tiltale - nå med ni fornærmede - vil etter alt å dømme foreligge innen kort tid, når den formelt er forkynt for 37-åringen.

Statsadvokat og påtaleansvarlig Guro Hansson Bull beskriver saken som omfattende og alvorlig.

- At det er så mange fornærmede, er sjelden. Dessuten strekker forholdene seg over lang tid, fra 2002 helt til 2013, sier Bull til Dagbladet.

En av de «nye» voldtektene som er føyd til sakskomplekset, og som etter alt å dømme vil bli omfattet av tiltalen, skriver seg fra 2004. Den nå 30-årige fornærmede kvinnen ble oppmerksom på saken gjennom media, og kontaktet bistandsadvokat Trine Rjukan, for så å anmelde danseren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer