Profilert politimann siktet for grov uforstand

Politimann og krimforfatter Jørn Lier Horst er siktet for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med Atle Hamre-saken.

SIKTET: Jørn Lier Horst Lier etterforskes for å ha foretatt avhør i Atle Hamre-saken uten å informere sine overordnede eller politiet i Agder, som hadde ansvaret for etterforskningen. Foto: Scanpix
SIKTET: Jørn Lier Horst Lier etterforskes for å ha foretatt avhør i Atle Hamre-saken uten å informere sine overordnede eller politiet i Agder, som hadde ansvaret for etterforskningen. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker skal undersøke om det har vært noen forbindelse mellom Lier Horst og travkusken, melder TV 2.

Hamre ble i 2008 dømt for å ha vært bakmannen i et forsøk på å utpresse en forretningsmann i Kristiansand. To år etter at dommen falt, ville en torpedo som var involvert i saken, forklare seg på nytt.

Bakgrunnen for at Lier Horst etterforskes, er at han skal ha foretatt avhør i saken uten å informere sine overordnede eller politiet i Agder, som hadde ansvaret for etterforskningen. Lier Horst, som var fungerende kriminalsjef i Larvik, mente travkusken var uskyldig og foretok avhøret i hemmelighet.

- Jeg ser i ettertid at det kan være kritikkverdig, sa han til TV 2 i oktober.

Han bekreftet torsdag at han nå er siktet i saken.

- Ja, jeg har fått beskjed om at jeg er siktet. Ut over det har jeg ikke noe å tilføye.

(NTB)