Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Profilert skuespiller i 20-åra tiltalt for vold

Skuespilleren er tidligere dømt i den såkalte sexfelle-saken.

TILTALT: Den mannlige skuespillere i 20-årene må møte i Oslo tingrett i neste uke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TILTALT: Den mannlige skuespillere i 20-årene må møte i Oslo tingrett i neste uke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig skuespiller i 20-åra må neste uke møte i retten og svare for vold eller trusler mot flere politifolk og arrestforvarere i Oslo.

Dagbladet har tidligere omtalt saken, og skrevet at mannen i en separat sak er siktet for voldtekt og hallikvirksomhet. Han er også tidligere dømt i den såkalte sexfelle-saken.

Truet arrestforvarer

Når det gjelder forholdene mannen nå må møte i retten for handler den mest omfattende delen av tiltalen om vold og trusler mot offentlige tjenestemenn. Skuespilleren skal to dager på rad i slutten av oktober i fjor ha vært utagerende på en celle på politihuset i Oslo.

Ifølge tiltalen sparket han en mannlig arrestforsvarer, i tillegg til å spytte en kvinnelig arrestforvarer i ansiktet og true en annen kvinnelig arrestforvarer med å «ta henne» hvis de møttes på gata.

Tiltalen omfatter også trusler mot en kvinnelig politibetjent i mars i år, da han skal ha sagt at han håpet å møte henne i sivil bekledning «på en slik måte og med et slikt kroppsspråk at det framsto som en trussel om straffbar atferd».

Han skal dessuten ha sagt «slipp meg, din jævla hore», «ikke rør meg, din hore» eller liknende til en kvinnelig politibetjent da politiet stanset ham for å kontrollere bilen hans i august 2017.

Skal ha slått mann med vektmanual

I tillegg omfatter tiltalen, som er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter, grov kroppsskade mot en mann ved å slå ham i hodet med en vektmanual eller liknende gjenstand slik at offeret måtte sy fire sting.

Skuespilleren er også tiltalt etter at han ved to anledninger det siste året er blitt stanset som bilfører, uten å ha sertifikat.

Saken kommer opp for Oslo tingrett 13. og 14. august. Skuespilleren forsvares av advokat Petter Bonde.

- Jeg er forsvarer, men har ingen ytterligere kommentar i saken, skriver advokaten i en tekstmelding til NTB.

Dømt i «sexfelle-saken»

Den profilerte skuespilleren er altså tidligere straffedømt. I 2013 ble han dømt i den såkalte sexfelle-saken, der han og en kamerat truet, mishandlet og presset en rekke menn for penger.

Dette etter at mennene var lokket med til en leilighet av unge kvinner, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker, med lovnad om sex.

Den daværende tenåringen ble av retten utpekt som hovedmann i saken - den som hadde ideen til ranene og utpressingen. Fordi han tilsto og det tok lang tid før saken kom opp for retten, ble han ikke idømt fengselsstraff, men måtte utføre 373 timers samfunnsarbeid.

Etter dommen i 2013 skiftet den tiltalte skuespilleren navn.

I juni skrev Dagbladet at mannen også er under etterforskning for voldtekt og hallikvirksomhet. Én kvinne er fornærmet i saken, der forholdene ligger noen år tilbake i tid.

Politiadvokat Lene Hammersland bekreftet overfor Dagbladet at mannen har status som siktet.

- Forholdet ble anmeldt i 2016. Som vanlig i en slik sak jobber vi med å avklare siktedes status, fortalte Hammersland.