DØMT FOR «SEXFELLE»: Skuespilleren (t.v.) ble i 2013 dømt for å stå bak en rekke tilfeller der menn ble lokket med sex av unge kvinner, for så å bli truet og utpresset av ham og en kamerat (t.h.). Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
DØMT FOR «SEXFELLE»: Skuespilleren (t.v.) ble i 2013 dømt for å stå bak en rekke tilfeller der menn ble lokket med sex av unge kvinner, for så å bli truet og utpresset av ham og en kamerat (t.h.). Illustrasjon: Fedor Sapegin / DagbladetVis mer

Profilert skue­spiller siktet for voldtekt og hallik­virksomhet

Er tidligere dømt i den såkalte sexfelle-saken.

En profilert skuespiller i 20-åra er for tida under etterforskning for voldtekt og hallikvirksomhet, og skal seinere i år også møte i retten tiltalt for en rekke andre forhold, bl.a. vold og trusler mot politifolk.

Én kvinne er fornærmet i saken som går på voldtekt og hallikvirksomhet, får Dagbladet bekreftet. Forholdene ligger noen år tilbake i tid.

Mannens forsvarer Petter Bonde sier følgende i en kommentar:

- I den grad dette stemmer, stiller min klient seg uforstående til det.

Politiadvokat Lene Hammersland ved Oslo politidistrikt bekrefter tirsdag morgen Dagbladets opplysninger. Skuespilleren har status som siktet.

- Forholdet ble anmeldt i 2016. Som vanlig i en slik sak jobber vi med å avklare siktedes status, sier hun.

Hammersland opplyser videre at mannen i 20-åra ikke har vært varetektsfengslet i forbindelse med saken.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Lene Hammersland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Lene Hammersland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

Utpekt som hovedmann

Skuespilleren ble i 2013 dømt i den såkalte sexfelle-saken, der han og en kamerat truet, mishandlet og presset en rekke menn for penger. Dette etter at mennene var lokket med til en leilighet av unge kvinner, blant dem en tidligere Frøken Norge-deltaker, med lovnad om sex.

Den daværende tenåringen ble av retten utpekt som hovedmannen i saken - den som hadde ideen til ranene og utpressingen. Fordi han tilsto og det tok lang tid før saken kom opp for retten, ble han ikke idømt fengselsstraff, men måtte utføre 373 timers samfunnsarbeid.

«Det er rettens oppfatning at den oppfølging en dom på samfunnsstraff forutsetter, vil kunne bidra til en bedre struktur i tiltaltes hverdag og videre støtte opp om hans personlige modning», skrev tingretten i dommen.

Etter dommen i 2013 skiftet den siktede mannen navn.

Fengselsvakt ble sykmeldt

I august må skuespilleren møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke forhold. Ifølge tiltalen har han ved flere anledninger kommet med grove trusler mot fengselsvakter, og sparket en av dem slik at tjenestemannen ble sykmeldt i ei uke.

I tillegg er mannen i 20-åra tiltalt for å slått en mann i hodet med «en vektmanual eller annen liknende gjenstand», slik at han måtte sy fire sting.