UKJENT GJERNINGSMANN: I dag avholdt svensk politi en pressekonferanse. Det var lite nytt å melde, men riksmordkommisjonen og en profilgruppe kobles inn i jakten på ukjent gjerningsmann. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
UKJENT GJERNINGSMANN: I dag avholdt svensk politi en pressekonferanse. Det var lite nytt å melde, men riksmordkommisjonen og en profilgruppe kobles inn i jakten på ukjent gjerningsmann. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

Profilgruppe skal finne gjernings-mannen etter drapet på gutt (4)

Riksmordskommisjonen skal bistå svensk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LJUNGBY (Dagbladet): Det lokale politiet i Ljungby har har nå bedt Riksmordkommisjonen, Sveriges svar på Kripos, om bistand. Ei gruppe på fem skal komme til Ljungby i løpet av dagen.

Riksmordkommisjonens profilgruppe skal også kobles inn i saken, og forventes å komme i morgen.

- De blir koblet inn i alvorlige kriminalsaker, og de skal hjelpe til med hvordan en gjerningsmann ser ut og er, sier politiadvokat Yvonne Rudinsson.

- Betyr dette at dere ikke vet noe om gjerningsmannen?

- Det har jeg ingen formening om. Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Rudinsson til Dagbladet.

Følelesmessig sak Politiet omtaler saken som komplisert og omfattende fordi et barn er involvert, og fordi hundretalls vitner skal avhøres.

- Det er en følelsesmessig sak, både for politi og allmennheten. Det påvirker ikke etterforskningen, men følelsesmessig er det anderledes, sier etterforskningsleder Marcus Gustavsson til Dagbladet.

Svensk politi innkalte til pressekonferanse i det gamle tinghuset i Ljungby. Tilstedet var politiets talsmann Robert Loeffel, i tillegg til politiadvokat Rudinsson og sjefsetterforsker Marcus Gustavson. Pressefolk fra hele Skandinavia var tilstede, men politiet hadde få svar til pressen.

Taus om mistenkte Tidligere har politiet avvist at de har mistenkte i saken. I ettermiddag gav politiet et annet svar:

- Det kan vi ikke kommentere, sier Robert Loeffel til Dagbladet.

- Hvorfor kommer dere nå med et annet svar enn tidligere?

- Vi har fått beskjed av politiadvokaten å ikke kommentere dette.

Politiadvokat Rudinsson sier hun ikke kan kommentere dette fordi det er en del av etterforskningen.

- Men tidligere har man avvist at man har en mistenkt?

- Jeg kan ikke svare for andre, sier Rudinsson til Dagbladet.

Ikke miste viktig info Politiet sier de har bedt riksmordkommisjonen om bistand fordi det er en alvorlig kriminalsak.

- Mangler dere kompetanse på slike saker?

- Nei, vi har erfaring med kompliserte drap, men siden det involverer et barn ønsker vi ikke å bruke for lang tid eller miste viktig informasjon. Riksmordkommisjonen skal bistå oss og gi en bredere kompetanse, sier politiets talsmann, Robert Loeffel til Dagbladet.

- Er det raskt nok å koble dem inn først etter tre dager?

- Etter vår oppfatning er det.  

100 avhør Politiet hadde ellers lite nytt å komme med. De har fremdeles ingen mistenkte, og vil heller ikke kommentere dødsårsaken til den fire år gamle gutten, som ble funnet i et skogholt søndag. Politiet vil fremdeles ikke gå ut med noen teorier om hva som skal ha skjedd.

Politiet legger vekt på at deres etterforskning foregår i et intensivt tempo.

De har foretatt over 100 avhør av både barn og voksne fra boligområdet og fra omegn. Over 30 politifolk jobber med saken, og politiet forsetter å banke på dører og intervjue folk.

- Hver dag får vi et klarere bilde av hva som har skjedd, sier Rudinsson.

De har fått inn mellom 25-30 tips, og ber publikum ta kontakt.

- Det er mange som er urolig i området og vi forstår at mange trenger informasjon, men vi trenger også å drive en effektiv etterforskning, derfor kan vi ikke gi ut så mye informasjon, sier Rudisson.