Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prognosen var som en kalddusj

Miljøpartiet de grønnes førstekandidat i Oslo sier at det nå er viktig å ha is i magen.

NERVØSE:
Miljøpartiet de grønnes 1. kandidat i Oslo Rasmus Hansson på valgvaken til miljøpartiet de grønne på Månefisken i Oslo. Like etter fikk han de første prognosene, som ikke var like gode som håpet.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NERVØSE: Miljøpartiet de grønnes 1. kandidat i Oslo Rasmus Hansson på valgvaken til miljøpartiet de grønne på Månefisken i Oslo. Like etter fikk han de første prognosene, som ikke var like gode som håpet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prognosene som har kommet inn gir Miljøpartiet de Grønne mindre grunn til å juble enn mange av meningsmålingene før valget. 

På Dagbladets måling er de under sperregrensa, men inne med ett mandat. Tv2s måling gir dem langt større grunn til å juble, mens NRKs måling viser at partiet ikke får noen mandater i det hele tatt.

- Vi har uansett fått et grønt gjennombrudd. Når det gjelder er bare det å komme inn på Stortinget en seier for oss. Jeg er ikke trygg før vi er i mål, sier Rasmus Hansson, MDGs førstekandidat i Oslo, til Dagbladet.

Etter at prognosene har blitt lest opp inntar han scenen på Månefisken, som er dekorert slik at den ser ut som en skog.

 

Fra scenen sier Hansson at de frammøtte må ha is i magen.
- Prognosene fra NRK var en kalddusj, vi har godt av at noen holder oss på matta, sier Hansson, som da resultatet kom sto i et hjørne av lokalet.

Hanna Marcussen, som er talsperson i partiet, forteller at MDG uansett resultat har gjennomført en veldig bra valgkamp med de midlene de har hatt tilgjengelig. 

- Jeg er ganske sikker på at vi får ett mandat. Men det blir veldig spennende å se om vi kommer oss over sperregrensa, sier hun til Dagbladet. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media