NRK «Alltid sammen»

Programleder puttet isbit i vagina

Direkte på NRK.

DIREKTESTUNT: Programleder Annika i full gang med sitt bidrag til «Ice Cube Challenge». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under NRKs nett-TV-sending «Alltid sammen» i dag puttet en av programlederne en isbit i vaginaen på direkten.

- Jeg har isbit i fitta nå, sier programleder Annika, stående bak et bord, foran medprogramlederne Mathias og Martha.

- Hvordan føles det? spør Martha.

- Det er veldig rart. Det er liksom kaldt innvendig. Det kjennes på en måte ut som veldig, veldig, veldig små menssmerter.

Ungt publikum

«Alltid sammen» er en sending som under coronakrisen til enhver tid ligger på NRK.no's startside. Tanken bak er at «vi alle skal få litt selskap gjennom døgnet», opplyser statskanalen selv.

Sendingen blir fylt av et stort spekter egenprodusert innhold - blant annet direktesendinger fra P3, sakte-TV, konserter, miniserier og humorinnslag, samt det spesialproduserte programmet «Innetid».

Innslaget med isbit-stuntet ble sendt ca. klokka 15.45, i et program i regi av NRKs YouTube-program «4etg», som henvender seg til et ungt publikum og fokuserer på gaming.

I chatten som ledsager sendingen, reagerer flere på innslaget. «Fy faen, NRK, dette er lavmål», skriver en seer, mens en annen konstaterer at «Det er her skattepengene våre går, ja, veldig fint!».

Fra TikTok

Stuntet oppsto på det sosiale mediet TikTok, som «Ice Cube Challenge» - hvor brukere filmer seg selv mens de putter isbiter inn i en fritt valgt kroppsdel; det overveiende flertallet synes å være kvinner som nettopp putter isbiter i vagina.

NRKs fungerende redaktør for underholdning, Christina Rezk Resar, opplyser at «4etg» er rettet mot 17-åringer. Hun bekrefter at «innslaget tok for seg «Ice Cube Challenge».

- Vi har tidligere testet flere slike absurde utfordringer. Det var ikke noe eksplisitt i innholdet, men noe av språkbruken er nok ikke for alle aldersgrupper, så det tar vi selvkritikk på, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

NRK-redaktøren opplyser at det har kommet inn én klage på dagens sending.

- Skal vurderes

- Vil innslaget få noen konsekvenser, i så fall hvilke?

- Det har bare kommet inn én klage på dagens sending. Vi vil selvsagt vurdere om dette er passende innhold for «Alltid sammen» framover, skriver Resar, og fortsetter:

- Uansett skal «4etg» fortsette å lage gaming-innhold på NRK.no, for vi er opptatt av at denne streamen skal ha tilbud også for de yngre målgruppene.

Gynekologen Staci Tanouye, en kjent bruker på TikTok, påpeker at vann har pH på 7 (nøytralt), mens i en vagina er verdien 4, dvs. langt surere, og at å putte inn en isbit i ytterste konsekvens kan gjøre kvinner mer mottakelige for infeksjoner.

- Å gjøre dette er i praksis det samme som å bruke en vanndusj. Dersom du gjør det for nytelsens skyld, er det helt greit - men ikke gjør det regelmessig for å behandle noe som helst, sier legen.

«4etg» ble i fjor nominert til Humorprisen, i klassen «Årets morsomste på nett».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer