HETSET:  Senterungdommen-leder Sandra Borch ble hetset av et lokalt radioprogram i Bodø. Nå trekker programlederen seg. Foto: Lars Myhren Holand
HETSET: Senterungdommen-leder Sandra Borch ble hetset av et lokalt radioprogram i Bodø. Nå trekker programlederen seg. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Programlederen som hetset Sandra Borch, trekker seg

Programmet klages inn til PFU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder NRK.

Senterungdommens leder, Sandra Borch, er kortvokst og har flere ganger fortalt om nettmobbingen og hetsen hun utsettes for. 

Onsdag ble hun imidlertid utsatt for det hun beskriver som noe av det groveste hun har vært borti, da et radioprogram på Radio 3 i Bodø blant annet vitset om at Borch «ikke er spesielt genetisk egnet for videre reproduksjon».

Trekker seg Ansvarlig redaktør i Radio 3, Tommy Novik, beklager sterkt det som ble sagt i radioprogrammet.

- Vi har hatt et møte og diskutert framtida til programmet. Programlederen for det aktuelle programmet har trukket seg. Det er kjipt, men forståelig. Det er nok den rette løsningen. Programmet vil forhåpentlig fortsette likevel, sier redaktøren til NRK.

Til NRK sier Borch at hun vil melde saken inn til Pressens faglige utvalg (PFU). Hun vurderer også å politianmelde programmet.

- Vi forstår godt hvis hun vil melde oss inn til PFU. Det gikk altfor langt, sier Novik til NRK.