- Programmet var en glipp

Palestinsk kanalsjef beklager drapstrusler i barne-TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Programmet kom ut av kontroll, sier lederen for en palestinsk TV-kanal som nylig sendte drapstrusler mot dansker i et barneprogram.

- Programmet var direktesendt, og ting kom ut av kontroll. Den opprinnelige ideen var at vi skulle snakke om tegningene og forklare at profeten ikke er slik de fremstiller ham, sier Hazem Shaarawy til Klassekampen.

Han er direktør for den Hamas-drevne TV-kanalen al-Aqsa TV, som har møtt kraftige reaksjoner etter at en kaninfigur i programmet « Morgendagens pionerer» sa at han vil bite og spise opp dem som igjen trykker karikaturer av profeten Muhammed.

«Hvis de gjør det igjen, så dreper vi dem, ikke sant?» sier kaninen Assud til ei lita jente i programmet.

Nå lover direktøren at kontrollrutinene skal skjerpes.

- Dette er ikke vår politikk, fremholder Shaarawy overfor Klassekampen.

Ikke alle er enige i at uttalelsene i barneprogrammet kan tolkes som oppfordring til drap.

Forstander Basim Ghozlan i Det islamske forbundet kritiserer innslaget, men mener at de arabiske ordene som ble brukt, ikke blir oppfattet like alvorlig på Gazastripen som vi oppfatter de her i landet.

- Programmet var en glipp

- Jeg har selv vokst opp med at det arabiske ordet for «drepe» er et leke- og koseord. Hva ordet virkelig betyr, er helt avhengig av hvilken tone som blir brukt og hva slags sammenheng det blir brukt i, sier Ghozlan til Vårt Land.

(NTB)