Promillegrense på 0,8

Promillegrensen for småbåtførere blir på 0,8, ikke 0,5 slik regjeringen foreslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets justiskomite skal avgi innstilling om forslaget torsdag, men NTB får bekreftet at regjeringspartiene vil stemme for Arbeiderpartiets forslag om en grense på 0,8 når regjeringens forslag er blitt nedstemt i Stortinget.

Høyre og Fremskrittspartiet mener det er unødvendig med promillegrense for småbåtførere.

Promillegrensen vil gjelde for førere av alle motorbåter under 15 meter og for førere av seilbåter med en lengde på mellom 4,5 og 15 meter.

Begrunnelsen for å innføre promillegrense er økningen i antallet fritidsbåter, til dels båter med store motorer og høy fart. I tillegg blir de stadig flere ulykker til sjøs trukket fram.

- Kan leve med 0,8

- Hovedproblemet på sjøen er uvettig atferd, med eller uten promille. Men hvis politikerne på død og liv vil ha en promillelov, kan vi godt leve med en grense på 0,8, sier generalsekretær Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund.

Syvertsen frykter imidlertid at ensidig satsing på en promillegrense for båtførere skal ta oppmerksomheten bort fra det som er hovedtrusselen mot sikkerheten til sjøs.

Forslaget om en holdningskampanje er allerede oversendt Justisdepartementet. Forbundet går inn for en kampanje over tre år med en prislapp på ca. 3,6 millioner kroner i offentlig støtte.