Promillekjørte med «Julefergå»

Hele mannskapet på ferja «Edøy» mellom Molde og Sekken blåste rødt da politiet møtte dem på kaia i Molde i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hadde mannskapet på tre allerede kjørt båten fra Sekken til Molde. Etter det Dagbladet får opplyst, reagerte politiet etter tips fra publikum.

-  Politiet møtte opp på bakgrunn av opplysninger vi fikk, bekrefter operasjonsleder Harald Rønningen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Ferja MF «Edøy» er kjent fra åpningsbildene til TV 2-serien «Julefergå».

Ute av tjeneste

Båten går mellom Molde og Sekken i Romsdalsfjorden. Ifølge nettstedet sekken.no gikk den første ruta som normalt klokka 08.30.

Politiet gikk om bord da båten kom til Molde klokka 09.15. Det skal ha tatt tre timer før nytt mannskap var på plass.

-  Alle tre ble umiddelbart tatt ut av tjeneste. Nytt mannskap ble satt inn, sier direktør Anker Grøvdal i Fjord 1 MRF.

Han avventer resultatene av blodprøvene før han vil si noe om hva som skjer med de tre mennene. Prøvene vil være klare om et par uker, opplyser politiet.

-  Vi er jo regulert av lov om pliktmessig avhold, så det blir en sak for politiet hvis prøvene viser promille. I tillegg har vi egne reaksjonsmønstre etter hvor alvorlige omstendighetene er, sier Grøvdal.

-  Hadde dere personalfest lørdag?

-  Nei, det må i så fall ha vært snakk om en privatfest på ei øy, sier Grøvdal.

Avventer blodprøve

Også tidligere har det vært en episode med promillekjøring på ferja. Ledelsen i ferjeselskapet avventer nå politiets etterforskning. Firmaet har egne retningslinjer for hvordan situasjonen skal håndteres.

-  Reaksjonen kan for eksempel være oppsigelse eller pålegg om behandling for alkoholproblemer, men det kommer an på hvor alvorlig det er. Foreløpig er det jo bare mistanke om promille, sier Grøvdal.

BLÅSTE RØDT: Ingen av mannskapet burde ført ferja Edøy i går tidlig. Alle tre er mistenkt for promillekjøring og tatt ut av tjeneste.