Promillemistanke stanset fly

Pilot fikk ikke fly. Pakistan Airlines fra Gardermoen er forsinket helt til 01.30 i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet på Romerike bekrefter at Pakistan International Airlines-flyet, som skulle ha tatt av fra Gardermoen klokka 13, er blitt stanset på grunn av mistanke om promille.

- Jeg kan bekrefte at en av besetningsmedlemmene i cockpit ikke fikk fly på grunn av promillemistanke, sier jourhavende jurist ved Romerike politidistrikt Pia Grude til Dagbladet.no.

Det var personalets egen sikkerhetskontroll som reagerte på mannens oppførsel da han ankom flyplassen rundt en time før avgang.

- Politiet ble varslet og det ble tatt en vanlig utåndingsprøve av mannen, som skulle være 2. pilot på flyet. Mannen ble så tatt med for å avlegge blodprøve. Vi avventer resultatene på denne, sier Grude.

Pakistan Airlines-flyet skulle ha landet i København klokka 14.20, før det skulle fortsette til Islamabad i Pakistan. Nå er avgang utsatt til klokka 01.30 i natt.

Flyet var av typen Airbus 310.

- Jeg kan bekrefte at flyet er kraftig forsinket. Ut over det har jeg ingen kommentarer, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn..

En passasjerer som skulle med flyet sier til Dagbladet.no at de fikk beskjed om at piloten var syk. Alle passasjerene skal ha fått tilbud om hotell i påvente av reisen i natt.

Dagbladet.no har vært i kontakt med flere ansatte i Pakistan International Airlines, men ingen har så langt villet kommentere saken.

Promillemistanke stanset fly
<B>PAKISTAN AIRLINES: Et fly som skulle tatt av fra Gardermoen klokka 13, ble stanset på grunn av promillemistanke. Flyet på bildet er en Boeing 747. Det aktuelle flyet er en Airbus 310.