Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Promillesak i Oslo vekker oppsikt i Sør-Afrika

Sør-Afrikas største opposisjonsparti krever at diplomaten som skal ha fyllekjørt i Oslo blir fjernet etter mistanke om promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diplomaten var natt til søndag involvert i en kollisjon i Oslo, der en kvinne ble skadd og måtte bringes til sykehus. Diplomaten nektet å la seg promilleteste etter ulykken, men framsto for politiet som tydelig beruset. Den samme diplomaten ble også i oktober mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand.

VG skriver at saken har vakt kraftig oppsikt i Sør-Afrika.

- Dette er et utilgivelig tilfelle av diplomatisk uforsvarlighet og kriminell oppførsel og må fordømmes, skriver Stevens Mokgalapa, talsmann for landets største opposisjonsparti Democratic Alliance, på partiets nettsider.

Partiet har sendt et formelt brev til minister for internasjonale relasjoner, Nkoana-Mashabane, der de krever at diplomaten blir sendt hjem og at det blir iverksatt disiplinærtiltak mot han. Samtidig ber de om at parlamentets utenrikskomité får full redegjørelse om saken.

Mokgalapa krever også at ambassadør Queen Anne Zondos rolle må granskes.

- Dersom hun har kjent til disse hendelsene uten å handle, må også hun gå av, skriver Mokgalapa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media