Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Promillesak mot elsyklist etter kollisjon

En elsyklist blødde fra et sår i hodet etter å ha krasjet med en bil i Søgne natt til tirsdag. Etter kollisjonen venter et oppgjør med politiet fordi syklisten var beruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke ofte det opprettes promillesak mot syklister, men nå skjedde det altså, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Operasjonslederen presiserer overfor NTB at selv om elsykkelturen ikke regnes som motorisert ferdsel, så er elsykkelen et kjøretøy. Syklisten er derfor anmeldt for brudd på veitrafikklovens paragraf 21.

Den sier at «ingen må (…) føre kjøretøy når han er i en slik tilstand at han ikke kan anses skikket til å kjøre på trygg måte» og dekker alt fra sykdom og trøtthet til alkoholrus og annen beruselse.

Politiet opplyser at elsykkelen kom over i feil kjørefelt og traff en møtende bil. Syklisten blødde fra et sår i hodet, men det skal ellers stå bra til.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!