Illeluktende søksmål:

Prompet i fem år – krever millionerstatning

Familiefaren koste seg med et skinkesmørbrød på et julemarked. Siden har det sydet og putret på daglig basis.

SALMONELLA-MISTANKE: En mann hevder å ha fått kronisk flatulens etter å ha spist et salmonellainfisert skinkesmørbrød for fem år siden. Nå ønsker han oppreisning. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
SALMONELLA-MISTANKE: En mann hevder å ha fått kronisk flatulens etter å ha spist et salmonellainfisert skinkesmørbrød for fem år siden. Nå ønsker han oppreisning. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det var på et julemarked i Birmingham i 2017 at den nå 46 år gamle mannen lot seg friste til å kjøpe et skinkesmørbrød. Men det skal ikke ha gått mange timene før han skal ha kjent de første magekrampene.

Det hele utviklet seg til oppkast og diaré. Ifølge lokalavisa Wales Online ble mannen sengeliggende i fem uker.

«Kurring» i magen

Fem år etter at han spiste skinkesmørbrødet, går mannen til søksmål mot operatøren Frankfurt Christmas Market Ltd. Ifølge mannens advokat, Robert Parkin, lider han av kronisk gass i magen som holder ham våken om nettene.

FISER: Det er ikke alltid ting går som det skal når man lager TV. Det fikk programleder Wendy Williams erfare da hun prompet på direkten. Video: Fox Broadcasting Company, Vis mer

Tilstanden skal også ha skapt gjentatte pinlige øyeblikk ute blant folk.

Symptomene er ifølge Parkin tretthet og endret tarmfunksjon assosiert med «kurring» i magen. Mannen skal også lide av kronisk flatulens.

Nå saksøker mannen operatøren bak julemarkedet for 200 000 pund. I norske kroner blir det nesten 2,4 millioner.

Ubehagelig lukt

Ifølge Store medisinske leksikon (SML) vil flatulens si rikelig avgang av gass via endetarmsåpningen.

SML oppgir at det er normalt med en viss tarmgassdannelse. I gjennomsnitt slipper vi mennesker ut omkring 100 milliliter per time.

Det snakkes imidlertid om flatulens når gassmengden blir stor, og særlig når lukten er ubehagelig. Selv om det sjelden er snakk om en alvorlig tilgrunnliggende sykdom, kan det for enkelte utvikle seg til å bli et stort problem.

Hevder flere ble smittet

Mannens advokat hevder ifølge The Sun at det aktuelle skinkesmørbrødet inneholdt salmonella, og at flere personer skal ha blitt syke etter å ha spist på markedet. For mannens del skal omfanget av symptomene ha blitt livsendrende.

STUNT: TikTok-stjerna @treinadorkaka har lagt ut noen hysteriske videoer i sosiale medier, men alt er ikke som du tror. Video: Rødt Kort Vis mer

Salmonella er ifølge Norsk Helseinformatikk en av de vanligste årsakene til smittsom magetarminfeksjon. Smitten skjer vanligvis via matvarer, og det er som oftest kjøttprodukter som er årsaken.

Frankfurt Christmas Market Ltd opplyser via sin advokat at den aktuelle boden ble stengt og grundig undersøkt av kommunens helseinspektører.

Påvist e.colli

Motpartens advokat Philip Davy vedgår at det ble funnet E.colli på den ene kniven.

Alvorlig E.colli tarminfeksjon kan ifølge Norsk Helseinformatikk føre til diarésykdom, først og fremst hos små barn.

Til gjengjeld skal det ikke ha vært påvist noe tegn til salmonella. Davy mener derfor at det må bevises at boden var kontaminert av salmonella.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer