Propaganda-anklager mot helsedirektoratet

Full krangel om internasjonal strålekonferanse.

-STRÅLE-PROPAGANDA: -Jeg stiller spørsmålstegn ved om Helsedirektoratets representant legitimerer propaganda, sier helsesjef Egil Bjørløw i Stavanger kommune. 
Foto: ALF OVE HANSEN
-STRÅLE-PROPAGANDA: -Jeg stiller spørsmålstegn ved om Helsedirektoratets representant legitimerer propaganda, sier helsesjef Egil Bjørløw i Stavanger kommune. Foto: ALF OVE HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): I dag avholdes det som markedsføres som én av de største internasjonale fagkonferansene om strålefare noensinne.

Professorer og forskere fra hele verden holder innlegg på den såkalte EMF-konferansen, hvor Norges miljøvernforbund og Kurt Oddekalv står som arrangør.

Blant de inviterte er helsesjefen i vertsbyen Stavanger, Egil Bjørløw. Men trass i hans helseansvar for blant annet barn i barnehager og skoler, som daglig eksponeres for elektromagnetisk stråling, nekter helsesjefen å delta på konferansen.

«Aktivister»Bjørløw betegner fagfolkene som deltar for aktivister, og mener konferansen er ubalansert, fordi den kun slipper til "eksperter" som deler Miljøvernforbundets kontroversielle syn på elektromagnetisk stråling. Og helsesjefen er svært kritisk til at Helsedirektoratet innleder konferansen, nærmest i tospann med den omstridte miljøverneren Oddekalv.

- Man skal alltid være åpen for å få ny kunnskap. Men det spesielle med Helsedirektoratets innleder, er at jeg er usikker på om han forholder seg til Statens strålevern som nasjonal strålevernmyndighet, sier helsesjef Bjørløw. - Jeg stiller spørsmålstegn ved om Helsedirektoratets representant legitimerer propaganda. Ett av problemene ved å stille som innleder, er at man vil bidra til å legitimere konferansen. Dette er nærmest en propagandakonferanse. Og jeg ønsker hvertfall ikke å legitimere den, sier helsesjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer