- Propaganda

Under republikanernes landsmøte ble president Donald Trumps håndtering av coronaviruset hyllet i et kampanjeklipp. Nå anklages republikanerne for propaganda.

CORONAVIRUSET: Under republikanernes landsmøte ble president Donald Trumps håndtering av coronaviruset hyllet i et kampanjeklipp. Foto: Reuters / NTB Scanpix.
CORONAVIRUSET: Under republikanernes landsmøte ble president Donald Trumps håndtering av coronaviruset hyllet i et kampanjeklipp. Foto: Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under nattas landsmøte gikk republikanerne til angrep på demokratene, og hevdet blant annet at de har «tonet ned» coronaviruset.

På landsmøtet ble det spilt av et reklameklipp fra Donald Trumps gjenvalgskampanje som hyllet president presidentens håndtering av coronaviruset.

I videoen ble demokratene hånet for deres kommentarer om coronaviruset, mens Trump ble berømmet som den eneste lederen som tok raske grep for å stoppe spredningen av viruset, ifølge CNN.

Trump ble også kalt en «avgjørende leder», ifølge kanalen.

- Hadde kontroll

Videoen inneholdt derimot ingen av Trumps uttalelser om viruset fra starten av 2020. I slutten av januar sa president Donald Trump at USA hadde alt under kontroll.

I februar sa han at coronaviruset kunne komme til å gå vekk av seg selv i april - på grunn av varmen.

9. mars anklaget Trump mediene og Demokratene for å piske opp coronasituasjonen. Fire dager seinere erklærte han selv nasjonal krise i USA.

- Propaganda

Under nattas landsmøte valgte kanalen MSNBC til og med å kutte direktesendingen på et tidspunkt, og vise den globale helsepolitiske eksperten, Dr. Vin Gupta, som kom med en faktasjekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer