Stortingsvalget

- Propaganda

Hadia Tajik (Ap) tar et kraftig oppgjør med Høyres påstand om at formueskatten diskriminerer norske eiere. Finansminister Jan Tore Sanner (H) mener Ap-nestlederen avslører hvor lite hun vet om privat verdiskaping.

STATSBUDSJETTET: Arbeiderpartiets Hadia Tajik fyrte løs i debatten mot finansminister Jan Tore Sanner i Dagbladets Valgbod. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ap-nestleder og finanspolitisk talsperson Hadia Tajik og finansminister Jan Tore Sanner (H) barket sammen i debatt i Valgboden til Dagbladet fredag - bare tre dager før valgdagen. Offentlig pengebruk og velferdsstaten sto på agendaen.

Tajik gjentok sin kritikk av Høyres skattekutt, og etterlyste svar på hvordan kuttene skal finansieres.

- Diskriminerer norske eiere

- Nå har vi sett gjennom åtte år at de har gitt store skattekutt til de aller rikeste i landet. Vi vet også at de går på valg på å gi nesten seks milliarder i skattekutt til de én prosent rikeste i landet, sier Tajik.

Ap-nestlederen mener at Høyres skattekutt har gått rett i lomma til de som hadde mest fra før av.

- Høyre har kuttet i velferden til unge som trenger brillestøtte og tannregulering, og brannskadde som trenger fysioterapi. Det er nesten ingen grenser for kreativiteten til Høyreregjeringen når det gjelder å kutte i velferdsytelser. Jeg mener at folk har krav på å vite - når det er tre dager igjen til valget - hvem som skal ta regninga for skattekuttet til Høyre denne gangen, sier Tajik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer