Propagandakrig i spillverden

Iransk ungdom får drepe amerikanske og israelske soldater i nytt skytespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Videoen over viser scener hvor oppgaven er å redde fanger bak fiendens linjer i kjent dataspillstil. Forskjellen er bare at det denne gangen er iranere som er fanget av amerikanske og israelske styrker, og helten er spesialagent for de iranske sikkerhetsstyrkene.

Spillet «The Special Operation» er foreløpig siste innlegg i propagandakampen mellom amerikanske og iranske spillutviklere.

Istedenfor den virtuelle krigføringen som mange hadde sett for seg, hvor militære hackere rammer fiendens sivile infrastruktur, skjer de hardeste digitale trefningene i konflikten mellom USA og Iran foreløpig i spillverdenen.

- Dette er vårt forsvar mot fiendens kulturelle angrep, uttalte Mohammad Taqi Fakhiran ifølge AP. Han er leder for den islamske studentunionen i Iran som har vært med på å utvikle det nye spillet.

Spillet er sannsynligvis en reaksjon på at den amerikanske episodebaserte spillutvikleren Kuma Reality Games i 2005 lanserte et spill som lar deg angripe iranske atomanlegg.Tidligere har Kuma blant annet latt deg fange en virtuell Saddam Hussein og spille John Kerry i Vietnam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer