Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Propalestinske aktivister slipper ikke inn i Israel

Flyselskaper nekter nå propalestinske demonstranter å gå om bord i fly som skal til Israel. Israelske myndigheter har advart om at de vil bli sendt rett hjem - på selskapenes bekostning.

Foto: Ariel Schalit/AP
Foto: Ariel Schalit/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker er utplassert på og rundt flyplassen i Tel Aviv. Sikkerhetstiltakene er satt inn etter at aktivister fra Velkommen til Palestina-gruppen sa de ville reise til flyplassen Ben Gurion fredag for å protestere mot blokaden av Gazastripen.

Israel har fryktet at hundrevis av internasjonale aktivister skal møte opp på flyplassen etter at den siste båten fra Gaza-flåten ble stoppet av greske myndigheter torsdag.

Liste - Israel har gitt flyselskaper en liste på 342 uønskede personer. Vi har advart dem om at disse vil bli sendt tilbake omgående på selskapenes bekostning, sa talsperson Sabine Hadad for israelske innvandringsmyndigheter til AFP fredag.

Hun sa at advarselen har hatt ønsket virkning, og at selskapene allerede har nektet å la rundt 200 av disse personene gå om bord i fly til Israel.

Rett hjem igjen To amerikanske kvinner som ankom Israel natt til fredag, skal ha blitt sendt rett hjem igjen.

Rundt 50 flypassasjerer som beskrev seg selv som propalestinske, ble nektet å gå om bord i et fly til Israel fra flyplassen i Genéve. Oppstyret forårsaket flyforsinkelser, mens talsperson Aline Yazgin for flyplassen sa hun ikke visste hvorfor de hadde blitt hindret i å reise.

Truer med søksmål Aktivister fordømmer Israels aksjoner.

- Vi oppfordrer flyselskapene til ikke å akseptere israelske myndigheters provoserende, utpresserende og ulovlige aksjoner, sier Velkommen til Palestina-gruppen fredag.

- Reisende mellom land har rettigheter i henhold til folkeretten og bilaterale reiseavtaler, sier gruppen. De legger til at demonstranter som blir nektet å reise, vil rettsforfølge hendelsene i sine respektive land.

(NTB)