Propaneksplosjon på NTNU

Én person skadd i eksplosjon på laboratorium ved universitetet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Én person ble skadd i en gasseksplosjon inne i et laboratoriebygg på NTNU i Trondheim i ettermiddag.

- Det skjedde under et eksperiment inne på en forsøkslab. Studentene jobbet med propan som ble antent og slukket. Da de så skulle tenne på igjen eksploderte det, forteller brannmester Tor Arne Malm til Dagbladet.no.

Hendelsen skal ha skjedd inni et bygg tilhørende institutt for energi for energi og prosessteknikk.

Da alarmen gikk i bygningen evakuerte andre studenter og ansatte, men disse kunne vende tilbake etter kort tid.

- Én person ble fraktet til sykehus, og ingen andre skal være skadet. Når selve eksplosjonen var overstått var det ikke lenger noen fare på stedet, opplyser Malm.

Han betegner eksplosjonen som «begrenset».

Ifølge operasjonsjleder Jomar Sjøhagen ved  Sør-Trøndelag politidistrikt er mannen i 40-50 årene, skriver adressa.no. Mannen skal ha vært ved bevissthet og kunne selv ta seg til ambulansen som ankom Gløshaugen.

EKSPLOSJON Eksplosjonen har skjedd i et laboratorium tilknyttet NTNU i Trondheim. (Bildet er av hovedbygningen på Gløshaugen, en bygning som trolig ikke ble berørt av eksplosjonen). Arkivfoto: TOM E. ØSTHUUS
EKSPLOSJON Eksplosjonen har skjedd i et laboratorium tilknyttet NTNU i Trondheim. (Bildet er av hovedbygningen på Gløshaugen, en bygning som trolig ikke ble berørt av eksplosjonen). Arkivfoto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer
Propaneksplosjon på NTNU