Propanlekkasje hos forsvarsministerens sekretær

Et propanapparat ble tidlig i morges funnet utenfor en leilighet i Gabels gate 1 på Skillebekk i Oslo. På gata utenfor bygården fant politiet bensinsøl. Leiligheten som propanapparatet var plassert ved, tilhører Anne Orderud og Per Paust. Deres bil ble i sommer funnet utenfor Forsvarsdepartementet med sprengstoff under.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Orderud Paust er forsvarsministerens personlige sekretær. Per Paust jobber i Utenriksdepartementet.

  Per Paust ringte selv til politiet klokken 04.55. Han hadde hørt noe i oppgangen. Det hørtes ut som om en gass sev ut.

5 kilos apparat

Da politiet kom til stedet, fant de et 5 kilos propanapparat som sto og lekket i oppgangen. Ute på gata var det blitt sølt med bensin.

  Paust-ekteparet og 13 andre personer ble evakuert ut. Det bor 64 personer i bygården. Store politi- og brannstyrker arbeidet på stedet da NTB kom dit i 06-tiden.

Evakuert fra balkong

Ekteparet Paust ble hentet ned fra balkongen av en stigebil fra brannvesenet. De ble deretter kjørt vekk av politiet. De 13 andre beboerne fikk lov til å gå tilbake til sine leiligheter klokka 06.35. De ble fulgt inn av politifolk som skulle sikre at de ikke ødela spor.

  - Vi ble vekket klokka 05.30 ved at brannvesenet dundret på døra. Vi fikk beskjed om straks å gå ut av bygget, men at det ikke var brann, sier Jan Kolbjørnsen. Han er formann i borettslaget Gabels gate 1.

  - Det luktet bensin i hele oppgangen, sier beboer Grete Engh. Hun karakteriserer hendelsen som svært ubehaglig, men hun er ikke redd for å fortsatt bo i bygården.

(NTB)