PRORUSSISK KONVOI: Seks panservogner kjørte i dag inn i byen Slavjansk øst i Ukraina. Nå skal prorussiske grupper ha fått ordre om å skyte for å drepe, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Reuters/ Scanpix
PRORUSSISK KONVOI: Seks panservogner kjørte i dag inn i byen Slavjansk øst i Ukraina. Nå skal prorussiske grupper ha fått ordre om å skyte for å drepe, ifølge nyhetsbyrået AFP. Foto: Reuters/ ScanpixVis mer

Prorussiske grupper skal ha fått ordre om å skyte for å drepe

Skal ha tatt ukrainske soldater som gisler, ifølge AFP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået AFP melder at prorussiske styrker i Ukraina skal ha fått ordre om å skyte for å drepe.

Ukrainske soldater tatt Det er også snakk om at ukrainske soldater skal være tatt som gissel, ifølge AFP. Ifølge CNN er det to ukrainske soldater, en av dem en offiser, som har blitt tatt av prorussiske soldater.

Ifølge det ukrainske forsvarsdepartementet ble de tatt tirsdag i byen Krany Luch, i nærheten av Luhansk. Mennene skal ha blitt tatt ved landeveien da de forsøkte å reparerer en militær vogn, skriver CNN.
Har fått ordre Den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU sier den har etterretningsinformasjon som viser at separatistene har fått ordre om å drepe etter at ukrainske myndigheter tirsdag innledet en militæroperasjon mot separatistene, skriver NTB.

- Etterretningsopplysninger viser at sabotasjeoperasjoner i Øst-Ukraina åpenlyst ledes av russiske etterretningsoffiserer som har gitt ordre om å skyte for å drepe, sier SBU i en kunngjøring onsdag.