Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prosecco-krangel i Frp etter julebord

Organisasjonsutvalget er trukket inn i en Oslo-krangel om prosecco-regninga etter julebordet i fjor.

KRANGEL: En melding til organisasjonsutvalget har rettet oppmerksomhet mot julebordet i Oslo Frp. Her fra årsmøtet i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KRANGEL: En melding til organisasjonsutvalget har rettet oppmerksomhet mot julebordet i Oslo Frp. Her fra årsmøtet i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Da Østensjø Frp i fjor arrangerte julebord, endte festen opp med å bli et felles julebord for hele Oslo Frp.

100 mennesker kom på festen på Godlia vertshus, hvor Bård Hoksrud talte. I ettertid ønsket Østensjø Frp å få deler av utgiftene refundert fra Oslo Frp.

Det var på forhånd bestemt i fylkesstyret at Oslo Frp skulle dekke 10 000 kroner av regninga.

I ettertid oppsto likevel en krangel om betaling, som endte med en henvendelse til organisasjonsutvalget i august i år. Organisasjonsutvalget i Frp har ikke betraktet denne meldingen som et varsel, selv om avsender omtaler det slik.

Flere varsler om fylkesleder

Som Dagbladet skrev tidligere i høst, er det kommet en rekke meldinger til organisasjonsutvalget vedrørende fylkesleder Tone Ims Larssen. Meldingene inneholder påstander om brudd på partiets etiske retningslinjer fra Ims Larssens side.

Hun avviser påstandene.

- Det er nok en maktkamp der vi nå ser at noen ønsker min posisjon, og andre blir sendt ut for å slåss, sa fylkeslederen til Dagbladet.

Regning uten vert

Dagbladet har sett dokumentasjon på at Tone Ims Larssen ikke ønsket at fylkeslaget skulle gi Østensjø Frp hele beløpet de var lovet etter julebordet.

I en e-post fra en Frp-rådgiver, datert 27. februar, skrives det:

«Etter avklaring fra fylkesleder, så vil dette bli ordnet på denne måten. Oslo FrP utbetaler kr 6 000,- til Østensjø FrP. Regning for drikkevarer før middag (prosecco) sendes Bystyregruppen».

Overså vedtak

Forholdet mellom fylkesleder Ims Larssen og Østensjø Frp har vært dårlig over lang tid.

E-posten kom etter fylkesstyrevedtak 8. januar og 31. januar 2019 hvor det ble bestemt at Østensjø Frp skulle få 10 000 kroner i sin helhet fra fylkeslaget.

I meldingen til organisasjonsutvalget fra august i år reageres det på at Tone Ims Larssen likevel, på tross av vedtakene fra fylkesstyret, gir 4000 kroner av regninga videre til Frp's bystyregruppe.

Dette holdes fram som et eksempel på at hun ikke følger partivedtak i det avsender kaller et varsel på Ims Larssen.

«Å ikke følge virksomhetsplanen eller egne fylkesstyrevedtak, kan vel ikke være helt bra?», står det i meldingen organisasjonsutvalget fikk i sommer.

En skål for Carl

Tone Ims Larssen sier pengekrangelen i realiteten handler om at arrangør hadde glemt å søke om penger til julebordet, og at hun kom reddende til.

- Og hadde jeg ikke noe annet valg enn å spørre bystyregruppa om penger. Carl I. Hagen har anledning til å gi noen penger til sosiale samlinger, så jeg spurte Carl om penger til proseccoen, sier hun til Dagbladet.

Som takk for drikkepenger ble det holdt en «skål for Carl» på julebordet. Ims Larssen bekrefter at det ble baluba etter festen vedrørende utbetaling til Østensjø Frp.

VIL IKKE SVARE: Justisminister Jøran Kallmyr nekter å svare på om det finnes snikislamisering i Norge, slik partileder Siv Jensen i Frp mener. Video og reportere: Steinar Suvatne / Jørgen Gilbrant Vis mer

Hun mener krangelen rundt betaling ble brukt som et forsøk på å gi henne en ripe i lakken.

- Hvorfor noen ripper opp i dette, forstår jeg ikke. Det var en svært vellykket fest. Det var sikkert noen som fikk litt mye å drikke, men jeg synes vi burde snakke om politikk, ikke forsøke å holde liv i en konflikt om penger.

- Hva vil det neste bli?

Etter flere måneders diskusjon fikk Østensjø Frp i april i år omsider refundert beløpet.

Dagbladet er kjent med at det vekket stor frustrasjon i Østensjø Frp at de måtte kjempe for å få pengene de mener var lovet.

Tone Ims Larssen på sin side forstår ikke hvorfor organisasjonsutvalget i Frp skal blandes inn i spørsmålet om prosecco-pengene kom fra fylkesstyret eller bystyregruppa.

- Å få penger fra bystyret var eneste mulighet når Østensjø ikke hadde søkt om penger til velkomstdrink innen tidsfristen. Det handlet ikke om vondvilje, og er uansett en bagatell, sier Ims Larssen.

Likevel er det klart forholdet mellom Ims Larssen og Østensjø Frp tok skade av pengekrangelen.

«Vi i Østensjø FrP har mistet all glede over å arrangere noe som helst, for hva vil det neste bli?», står det i meldingen organisasjonsutvalget fikk i august.

«Kuppforsøket»

Det har over lang tid vært interne uroligheter i Oslo Frp. Spesielt går diskusjonen rundt hvor høyt partiet skal snakke om innvandring.

Maktkampen kulminerte i det såkalte «kuppforsøket» 3. desember i fjor, da Tone Liljeroth tok kampvotering om listetoppen i Oslo Frp mot Aina Stenersen.

Kilder Dagbladet snakket med i Oslo Frp beskrev den gang Grünerløkka Frp's forslag om å gi førsteplassen til Liljeroth som et kuppforsøk - et kupp de mente partikontoret sentralt sto bak.

Liljeroth tapte med 34 mot Stenersens 48 stemmer. Tone Ims Larssens omtale av Liljeroth i medier i forkant av voteringen er omtalt i meldingene som ufint spill.

Facebook-krangel

Dagbladet avslørte nylig diskusjonene rundt Oslo Frp's Facebook-post om Greta Thunberg.

Tone Ims Larssen fortalte Dagbladet på lørdag at det var hun slettet det omstridte innlegget.

- Først tenkte jeg at det ville vært feigt av meg å slette det, men så ble det så mye krangler internt, sier fylkesleder Tone Ims Larssen, som har slettet Facebook-innlegget, sa hun.

Oslo Frp gjorde et svakt valg i Oslo i år og fikk bare 5,3 prosent av stemmene i hovedstaden. Oslo Frp er dermed det åttende største partiet i Oslo de neste fire åra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling