Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prosedyrer i DVD-saken

Det er i dag ventet at partene vil avholde sine prosedyrer i saken mot «DVD-Jon» i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot Jon Lech Johansen startet i Oslo tingrett forrige mandag. Han er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 145, den sdåkalte «brevbruddparagrafen», som også omfatter brudd på elektroniske sperrer.

Strafferammen er på maks to år, men Johansen vil neppe måtte sone, både på grunn av sin alder, og frodi det har gått tre år siden politiet slo til mot hjemmet hans i Lardal i Vestfold.

Økokrim mener Johansen medvirket til å bryte kopisperren på DVD-plater da han høsten 1999 deltok i utviklingen og spredningen av DeCSS, et program som gjør det mulig å lage ukodede kopier av DVD-filmer. Johansen hevder han gjorde dette for å kunne se filmene på PCer med systemet Linux.

Oslo tingrett regner med å avsi dom i saken over nyttår. Det er ventet at dommen blir anket uansett utfall.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling