- Prosenter har ikke ansikter. Det er mennesker vi snakker om

Tallkrangel om arbeidsledighet mellom Støre og Solberg i spørretimen.

LEDIGHET: Ap-leder Jonas Gahr Støre etterlyste tiltak fra regjeringen mot ledighet, særlig blant unge, i Stortingets spørretime i dag. Statsminister Erna Solberg slo fast at regjeringens politikk virker, og at andelen ledige går ned. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEDIGHET: Ap-leder Jonas Gahr Støre etterlyste tiltak fra regjeringen mot ledighet, særlig blant unge, i Stortingets spørretime i dag. Statsminister Erna Solberg slo fast at regjeringens politikk virker, og at andelen ledige går ned. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsledighet nok en gang et hovedtema da statsminister Erna Solberg møtte i Stortingets spørretime i formiddag.

- Solberg sier regjeringens politikk virker. Men 135 000 mennesker er nå ledige. Det er det høyeste tallet Statistisk Sentralbyrå har målt. Det er en krise for de det gjelder, men det er også en nasjonal krise når vi har de høyeste tallene noen gang.

Fra regjeringen hører vi det gjelder noen områder og noen sektorer. Men det er viktig å se bak tallene, på dem det gjelder, for tall og prosenter har ikke ansikter. Det er mennesker vi snakker om, og det vi ser nå bør bekymre oss.

I skyggen av den oljerelaterte arbeidsledigheten ser vi økende ungdomsledighet, unge som ikke har gjennomført videregående opplæring. Dette er ikke ledige ingeniører eller fagarbeidere. Det er ungdom som aldri har jobbet i oljenæringen.72 000 unge uten 30 år er verken i jobb eller utdanning. sa Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- Ap-retorikk Solberg slo fast at regjeringens politikk nå virker kraftigere.

- Andelen ledige er omtrent på samme nivå som da statsbudsjettet ble lagt fram, til tross for at den økonomiske situasjonen har blitt vanskeligere. De sesongjusterte AKU-tallene viser nedgang i ledigheten, ikke oppgang. Det betyr at andelen ledige ikke øker, og det bør vi være glade for. Men det passer bedre til retorikken fra Ap å snakke om økt ledighet, sa Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer