Prosjektleder skal ha svindlet Oslo-skoler for 9 millioner

Nye tiltaler i Undervisningsbygg-skandale.

NYE TILTALER:  Det er tatt ut tiltaler mot fire personer som skal ha tappet Oslo-skolene gjennom det kommunale sekskapet Undervisningsbygg.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
NYE TILTALER: Det er tatt ut tiltaler mot fire personer som skal ha tappet Oslo-skolene gjennom det kommunale sekskapet Undervisningsbygg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 9 millioner kroner ment for oppussing av de nedslitte skolene i Oslo, skal i stedet ha havnet i lommene på en korrupt prosjektleder i det kommunale selskapet Undervisningsbygg og tre entreprenører, tror Oslo statsadvokatembeter.

De har nå tatt ut tiltale mot de fire for korrupsjon og økonomisk utroskap, skriver Aftenposten.

Oppussing av Stovner skole og Stovner videregående skole, skolekjøkken på Ullevål, rehabilitering av Voksen skole og paviljong på Nordvoll- og Årvoll skole, samt rehabilitering av gymsalen på Smestad skole er rammet av skandalen.

Ifølge tiltalen har svindelen skjedd ved overfakturering eller dobbeltfakturering. Prosjektlederen skal også ha mottatt bestikkelser fra selskapene til entreprenørene mot at de ble gitt kontrakter.

Overskred budsjett En gransking viste at prosjektlederen viste tidlig at mannen hadde store budsjettoverskridelser på de prosjektene han var ansvarlig for.

Likevel skal ikke varselklokkene har ringt før Aftenposten skrev om saken, ifølge avisa. I mors 2006 avslørte de at prosjektlederen hadde gitt en kamerat og tidligere forretningspartner oppdrag for mange titalls millioner. Dette førte til at det ble startet gransking og mannen ble sagt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer