Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Prosjektpenger i Sp-sluket

Navarsete vet ikke hva 850 000 kroner har gått til.

TAR ANSVAR: - Terje Riis- JOhansen burde ha visst om pengestøtten til Sp, det er mitt ansvar at han ikke gjorde det, sa Sp-leder Liv Signe Navarsete på Sps landsstyremøte i dag. FOTO: Erling Hægland
TAR ANSVAR: - Terje Riis- JOhansen burde ha visst om pengestøtten til Sp, det er mitt ansvar at han ikke gjorde det, sa Sp-leder Liv Signe Navarsete på Sps landsstyremøte i dag. FOTO: Erling Hægland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sp-leder Liv Signe Navarsetes fortalte at pengene partiet mottok fra kraftselskapene hadde gått inn i Sps totale regnskap, ikke i et
prosjektregnskap. Hun mener det ikke er mulig å si hva de 850 000 kronene har gått til, men hun er ikke  
kjent med at det er brukt til noe annet enn rapportprosjektet om fornybar energi.

Må jobbe hardt
- Det vi har gjort feil, er at vi ikke fulgte regelverket. Da vi ble klar over det, betalte vi pengene tilbake. Partiet må gjenoppbygge opp tilliten.Vi må jobbe politisk og vise at vi hva vi er. Det må vi gjøre igjennom hardt, sa Navarsete til pressen etter landsstyretalen i formiddag.

Rydder opp

Hun sa hun ikke kjenner til at avtalen Sp inngikk med kraftselskapene Eidsiva og Troms Kraft er brutt. Hun kunne heller ikke svare på om kraftselskapene er blitt satt i en vanskelig situasjon som følge av Sps pengerot.
- Får saken konsekvenser for noen i regjering?
- Jeg har ingen tanker om det i dag, sa Navarsete. Hun ble først kjent med pengegavene i mai 2009.
Hun sier det nå er viktig å få klarlagt alle årsakssammenhenger. Sp har betalt tilbake 700 000 kroner som partiet har fått i gave fra kraftselskapene.

Gir 50 000 til Sp

- 700000 merkes. Derfor bidrar jeg med mine 50 000, sa Navarsete. I talen til landsstyret sa hun at hun betaler tilbake lederhonoraret på 50 000 til partiet.
 
Sp-lederen brukte en stor del av sin tale til å snakke om bråket som gaver og pengestøtten til Sp fra kraftselskapener har skapt.
- Ja, vi har gjort feil. Men da vi først ble klar over det, ryddet vi opp. Vi lager regelverk for å hindre at det skjer igjen, sa Navarsete.
Hun sa at Terje Riis- Johansen burde kjent til partistøtten.
- Det er mitt ansvar at han ikke kjente til den, sa Navarsete-

Kjenner ikke Røkke
 
Om armbåndet hun fikk for å ha døpt en båt, sa hun:
- Media gjør jobben sin, men å fremstille det som at det var en kobling mellom meg og Røkke, er helt feil. Han visste ingenting, stakkars mann. Vi har aldri snakket sammen, sa Navarsete.

Vanlig menneske
 Jeg er et vanlig menneske. Man bør drøfte hva slags mennesker man vil ha inn i politkken. Det burde være rom for dem som har vært i politikken hele livet. Men det må være rom for menneskelige feil. Jeg setter stor pris på den økonomiske dugnaden som foregår, for å hindre at vi blir skadelidende. Selv returnerer jeg 50 000 kroner som går til partilederen. Det er mitt bidrag. Dugnad er et vakkert ord på norsk, sa Navarsete.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling