I HARDT VÆR: Tidligere leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) kjemper i retten i Frankrike. Foto: EPA/YOAN VALAT/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Tidligere leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) kjemper i retten i Frankrike. Foto: EPA/YOAN VALAT/NTB ScanpixVis mer

Prostituert: - Jeg tok IMF-selfie med Strauss-Kahn

Den tidligere prostituerte «Jade» sier hun tok bilder av seg selv sammen med Dominique Strauss-Kahn på kontoret hans ved i hovedkvarteret til Det internasjonale pengefondet (IMF).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Carlton-saken som går for retten i Lille, har «Jade» sagt at hun aldri fortalte Strauss-Kahn at hun var prostituert, men at han burde ha skjønt det. Hun sier IMF-toppen fikk henne til å gjøre ting hun ikke ønsket, og som han ville spurt om på forhånd, dersom han ikke trodde hun fikk betalt.

Dommeren ville vite hvorfor «Jade» i 2010 ble med Strauss-Kahn til Washington, der IMF har hovedkontor.

- Hvordan kunne jeg si nei, for 2.000 euro? Jeg elsker å reise og hadde aldri vært i Washington, svarte «Jade», og sa at Strauss-Kahn tok henne med seg til kontoret, der hun tok bilder sammen med ham.

Møttes på sexklubb Under turen skal «Jade» ha fått beskjed om å utvise diskresjon og late som om hun var Strauss-Kahns sekretær. Hun hadde imidlertid møtt ham tidligere på en sexklubb, og fortalt ham at hun jobbet der.

I vitneboksen presiserte Strauss-Kahn at det å jobbe som stripper, ikke gjør noen til prostituert. Den avgåtte IMF-toppen holder fast ved at han ikke ante at kvinnene fikk betalt for å delta på sexfester i Carlton-saken.

Saken har fått navnet etter Hotel Carlton i Lille, der den tidligere PR-sjefen skal ha arrangert en rekke sexfester. Saken dreier seg imidlertid om en større prostitusjonsring, som også innebar mer private møter.

- Sjeldne fester Tirsdag brukte Strauss-Kahn mye tid på å undergrave tiltalens beskrivelser av sexfestene som står sentralt i saken. Strauss-Kahn forklarte blant annet at han ledet Det internasjonale pengefondets (IMF) arbeid med å «redde verden fra finanskrise», og ikke hadde tid til mer enn rundt fire slike treff i året.

Han beskrev festene som en gruppe venner som møttes i Paris, enten til lunsj eller på kveldstid. Han nektet imidlertid for å ha hatt noe med organiseringen av treffene å gjøre, og gjentok budskapet om at han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

- Jeg syns prostitusjon er forferdelig, sa Strauss-Kahn.

Halliktiltalt «Jade» og «Mounia», som også er tidligere prostituert, beskrev treffene ganske annerledes.

- Det var Strauss-Kahn, omgitt av kvinner. Det var ingen andre menn der. Ingen spurte hva jeg het. Det eneste var en hånd på hodet mitt som ba om oralsex, sa «Jade» om en fest ved et dyrt hotell i Paris.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om Strauss-Kahn og hans medtiltalte har drevet hallikvirksomhet ved å tilrettelegge for, tjene på eller oppfordre til prostitusjonen. Det nekter Strauss-Kahn for å være skyldig i. (NTB)