Prostituert (33) møtte mann (90) - endte med døden

Kvinnen siktet for ran og knivstikking med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har siktet en 33 år gammel kvinne for ran med dødsfølge. Hun har samtykket til fire uker varetektsfengsling.

Etter det Dagbladet.no forstår hevder den prostituerte kvinnen at den 90 år gamle mannen møtte henne frivillig, og at hun ble plukket opp i bil.

Da Oslo tingrett i ettermiddag besluttet 33-åringen fengslet, festet dommeren ikke lit til denne delen av kvinnens forklaring.

Kvinnen erkjenner å stukket 90-åringen i ryggen med kniv i ryggen i et basketak. Den eldre mannen døde senere av komplikasjoner fra skadene. 

Møttes fredag

Det var om ettermiddagen/kvelden den 6. juni at den eldre mannen skal ha blitt overfalt og ranet i sitt eget hjem - en rekkehusleilighet - i Oslo.

- Ranshandlingen og overfallet var fredag kveld i forrige uke. Mannen døde mandag denne uka, sier Hanne Kristin Rohde, leder av vold og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

Den siktede kvinnen er en rekke ganger dømt for vold- og vinningskriminalitet.

I 2005 ble hun dømt til åtte måneders fengsel, hvorav 90 dager betinget, for grove tyverier. Hun skal da ha forledet ansatte på en rekke DnB NOR-filialer i hovedstaden for penger.

Hun ble også dømt for vold mot en Securitasvakt. Kvinnen tilsto den gang alt under rettssaken.

Langvarige rusproblemer

I den tre år gamle dommen fra Oslo tingrett beskrives en domfelt som har hatt store rusproblemer fra veldig ung alder.

«På bakgrunn av bevisførselen må det legges til grunn at tiltaltes kriminalitet skyldes hennes rusavhengighet. Tiltalte - som nå er 30 år gammel - har forklart at hun har misbrukt narkotika siden hun var 14 år gammel, og at hun allerede mens hun var 16-17 år begynte å bruke heroin», heter det i dommen.

Videre skrev retten:

«Hun har videre forklart at hun i en periode solgte seksuelle tjenester for å finansiere sitt bruk av rusmidler. På tiden for de straffbare handlinger hun nå skal domfelles for, var det imidlertid hennes vinningskriminalitet som gjorde det mulig for henne å skaffe seg narkotika».

Avhørt om knivstikkingen

Det er foreløpig uklart hva konkret som skjedde i 90-åringens leilighet 6. juni i år.

- Hittil er det et veldig uklart hendelsesforløp. Det vi kan si er at den siktede kvinnen har en annen framstilling av hendelsesforløpet enn slik siktelsen lyder, sa Rohde i politiet tidligere i dag.

Kvinnens advokat, Thomas Klevenberg, har ikke mottatt dokumentene i saken ennå.

- Det er for tidlig å si noe om hvordan hun stiller seg til siktelsen. Hun har startet et avhør med politiet, som ikke ble ferdig i dag, er alt Klevenberg ønsker å si.

Dagbladet.no har i ettermiddag ikke fått tak i politinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet for å kommentere de nye opplysningene i saken.