Prostituert A/S?

Prostituerte i Norge oppfodres nå til å registrere seg som ènpersonsfirma og dermed få de samme rettighetene som andre private firmaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juridisk rådgiver Inger Døskeland i Prostituertes Interesseorganisasjon (Pion) oppfordrer i bladet Albertine prostituerte i Norge til å danne eget firma, skriver Klassekampen. Ved å betale skatt gjennom et firma kan de prostituerte dermed få viktige rettigheter de i dag ikke får, som for eksempel pensjonspoeng, skriver avisen.

Hittil har ingen prostituerte her i landet registrert seg som selvstendig næringsdrivende og det juridiske problemet har aldri vært prøvd, ifølge avisen.

Seksjonsleder Jostein Dyrkorn i Foretaksregisteret i Brønnøysund sier at det i utgangspunktet ikke er noe juridisk i veien for en slik registrering siden prostitusjon ikke er forbudt i Norge. Dyrkorn sier at et firma med ansatte og med et åpenlyst prostitusjonsformål ikke vil kunne registrere seg fordi det vil rammes av hallikparagrafen. Derimot vil ikke dette gjelde for enpersonsfirmaer, hevder han.

(NTB)