Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prostituert fikk erstatning for sexpress på jobben

Ble tilkjent 125 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel prostituert kvinne på New Zealand er tilkjent erstatning etter å ha blitt utsatt for utilbørlig sexpress på jobben.

Kvinnen gikk til New Zealands menneskerettighetstribunal og anmeldte eieren av bordellet der hun jobbet. De ga henne medhold og tilkjente henne drøyt 125 000 kroner i erstatning.

Under saken kom det fram at bordelleieren gjennom de tre månedene hun arbeidet for ham, truet og skremte kvinnen slik at hun ble deprimert og søkte tilflukt i alkohol.

- Sexarbeidere har like stor rett til beskyttelse fra sexpress som andre yrkesgrupper, lyder tribunalets kjennelse.

- Det faktum at en person er sexarbeider, innebærer ikke at vedkommende kan utsettes for sextrakassering, særlig ikke av arbeidsgiveren på bordellet, heter det videre.

New Zealand legaliserte prostitusjon i 2003 og er i dag ifølge interesseorganisasjonen til landets prostituerte helt ledende når det kommer til sexarbeidernes menneskerettigheter.

- Dette kunne aldri ha skjedd mens sex-arbeid var ulovlig, sier en talskvinne for New Zealand Prostitutes Collective i en kommentar til kjennelsen.

(NTB)

Hele Norges coronakart