Prostituert kvinne stevner kunder som uteblir

En prostituert kvinne i Sverige har saksøkt seks menn som ikke dukket opp til avtalt time. Kvinnen sammenligner saken med pasienter som uteblir til tannlegetimen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen stevnet også i fjor en mann for avtalebrudd. Hun krever 1.200 svenske kroner i kompensasjon fra hver samt dekning av advokatkostnadene. Hun hevder å ha brev og båndopptak som bevis.

De seks stevningene er blitt levert hver for seg til byretten i Stockholm utover hele våren.

I fjor avviste byretten en stevning fra den samme kvinnen, fordi dommerne mente det dreide seg om aktiviteter som ikke har krav på rettsbeskyttelse.

Men kvinnen tok ikke det som et svar, og viste til at tannleger har krav på betaling når klienter uteblir fra avtalte timer. Hun gikk videre til lagmannsretten, som ga byretten en kilevink. Den prostituerte kvinnen skulle ikke nektes å få sin sak prøvet, sa lagmannsretten.

Men stevningene har så langt ikke ført til noen rettergang, og enkelte jurister sier det er usikkert om hun ville vinne. Avtalene dreier seg om seksuelle tjenester, og slike avtaler aksepteres ikke av samfunnet, mener disse juristene.

På den annen side har skyldnerne heller ikke interesse av en offentlig rettssak om sexkjøpet de trakk seg fra, og kvinnen har derfor løst problemet med mennene på et smidigere vis. Hittil har stevningene endt med forlik.

(NTB-TT)