Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prostituert tilkjent 50 000 for tapt lønn

Etter at hun ble mishandlet og forsøkt ranet, er en prostituert tilkjent beløpet i tapt arbeidsfortjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den prostituerte kvinnen ble ifølge Oslo tingrett arbeidsufør som følge av overfallet.

Erstatningsbeløpet er regnet ut fra at hver kunde betalte 1500 kroner, at hun hadde fra to til fem kunder hver dag og at hun jobbet 25 dager i måneden.

-  Vi mener at hendelsen, som varte i ca. 40 minutter, var så sjokkerende for kvinnen at det var umulig for henne å ta imot fremmede menn i leiligheten i en periode, fastslår dommerne.

En enstemmig tingrett har dømt overfallsmannen, en markedsføringssjef (40), til fengsel i to år og fire måneder. Han må i tillegg til å betale kvinnen for tapt arbeidsfortjeneste, også betale henne 3000 kroner for ødelagte klær og 50 000 i oppreisning.

Økonomiske problemer

40-åringen har forklart seg detaljert om hva som skjedde hos kvinnen den 5. mai 2005.

-  Jeg hadde økonomiske problemer. Min svigerinne jobbet som prostituert i Oslo, og gjennom henne kjente jeg prostitusjonsmiljøet godt. Jeg visste at prostituerte ofte hadde store pengebeløp liggende i leilighetene sine.

Jeg kjøpte en parykk og en løsbart og fant fram tau som jeg kuttet til i passende lengder, før jeg kjøpte kontantkort til mobiltelefonen i falskt navn. Den brukte jeg til å ringe til mulige ransofre, forklarer 40-åringen.

Familiefar

-  Jeg planla å binde offeret fast, kneble henne, finne penger og komme meg bort, fortsetter familiefaren

Overfallet ble mislykket. Kvinnen ropte om hjelp, slik at naboer varslet politiet. 40-åringen ble arrestert i kvinnens leilighet.