Prostituert truet med å avsløre alle politikerne som har kjøpt sex

Kastet ut av det kanadiske parlamentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdagens høring i det kanadiske parlamentet ble ikke akkurat av det kjedelige slaget. Midt i høringen om regjeringens nye lovforslag om å gjøre sexkjøp ulovlig, ble en av talerne, Terri-Jean Bedford, en tidligere prostituert, kastet på hodet ut av salen.

Sextrussel Bedford, som kaller seg selv «den mest berømte dominatrixen i Canada», kom nemlig med en klar trussel til komiteen: Hvis ikke sexarbeid- og kjøp forblir legalisert i Canada, ville hun avsløre navnene på alle toppolitikerne som har kjøpt sex av henne eller andre prostituerte.

Trusselen førte til fullt munnhuggeri mellom henne og senator Bob Runciman, som gjorde alt i sin makt for å stoppe det som kunne blitt en pinlig politisk affære (se video øverst i saken).

- Hvis denne loven blir vedtatt, kommer dere til å glemme alt om Mike Duffy (suspendert senator, som etterforskes for skattesvik journ.anm.). Jeg har mer informasjon og bevis om flere toppolitikere enn dere kan ane. Det lover jeg, tordnet Bedford.

- Angrep mot sterke kvinner Dette ville imidlertid ikke senator Runciman ha noe av, som svarte med at Bedfords taletid var over. Like etter ble Bedford ifølge CBC News kastet ut av høringen.

- Dette er et angrep mot sterke, selvstendige kvinner som klarer å tenke selv, sa Bedford til pressen ifølge nyhetskanalen.

På spørsmål om hun visste om noen nåværende parlamentsmedlemmer eller senatorer som kjøpte sex, var svaret:

- Hva tror du? Nå kommer jeg ikke til å svare på flere dumme spørsmål.

Bedford var en av de tre sexarbeiderne som i fjor fikk forkastet den opprinnelige sexkjøploven, etter å ha gått til Høyesterett med den begrunnelsen at loven krenket deres lovfestede rett til personvern.

Høyesterett ga regjeringen ett år til å komme opp med et nytt lovforslag.

KOM MED SEXTRUSSEL: Den tidligere prostituerte Terri-Jean Bedford, kledd i svart skinn fra topp til tå, ble onsdag kastet ut av det kanadiske parlamentet, da hun truet med å navngi alle toppolitikerne som har kjøpt sex. Foto: NTB Scanpix
KOM MED SEXTRUSSEL: Den tidligere prostituerte Terri-Jean Bedford, kledd i svart skinn fra topp til tå, ble onsdag kastet ut av det kanadiske parlamentet, da hun truet med å navngi alle toppolitikerne som har kjøpt sex. Foto: NTB Scanpix Vis mer