Coronapandemien:

Prostituert utvist: «Trussel mot folkehelsen»

En kvinnelig prostituert i slutten av 30-åra er utvist fra Norge. UDI mener hun utgjør en «trussel mot folkehelsen» fordi hun har hatt minst 20 kunder i uka.

Publisert
Fullvaksinerte: 71.83% Første dose: 79.13%

En kvinnelig prostituert i slutten av 30-åra med lovlig opphold i Europa er bortvist fra Norge, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Grunnlaget for bortvisningen er kvinnens yrke og smitterisikoen sexsalg innebærer. UDI mener at kvinne på bakgrunn av dette utgjør en «trussel mot folkehelsen», og fattet et vedtak om å bortvise henne 29. desember.

Kvinnen er ikke lenger i Norge, men av hensyn til vedkommendes personvern, ønsker ikke Oslo politidistrikt å kommentere når kvinnen ble ført ut av landet og ønsker ei heller å opplyse om kvinnens nasjonalitet.

Overholdt karantenetida

Kvinnen ankom Norge i begynnelsen av desember i fjor, og har overfor politiet dokumentert at hun overholdt den pålagte karantenetida.

- Vi har tidligere bortvist utenlandske prostituerte fra landet fordi de ikke har overholdt karantenetida, men tvisten her er at UDI har besluttet å bortvise henne uten at hun har brutt straffeloven, men fordi virksomheten hennes, etter UDIs oppfatning, utgjør en trussel mot folkehelsen, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer