Prostituerte blir banket opp, forsøkt drept og voldtatt av sexkundene

Prostituerte i Oslo opplever mer vold nå enn før loven som forbyr sexkjøp ble innført. Nå vil sosialbyråden i Oslo fjerne forbudet.

BRUTALT: Flertallet av de prostituerte kvinnene i Oslo har blitt utsatt for vold. 
Foto: Espen Røst / Dagbladet
BRUTALT: Flertallet av de prostituerte kvinnene i Oslo har blitt utsatt for vold. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flesteparten av de prostituerte kvinnene i Oslo blir utsatt for grov vold av sine kunder, ifølge rapporten «Farlige forbindelser», som kommer ut i dag. I de aller fleste voldstilfellene er voldsutøveren en ukjent, mannlig kunde.

Rapporten dokumenterer en økning i antall voldstilfeller etter at sexkjøploven trådte i kraft i 2009. Hele 59 prosent av de spurte kvinnene forteller at de har blitt utsatt for vold de tre siste årene.

- Det er en brutal og hyppig forekomst av vold mot kvinner i prostitusjon. 59 prosent av alle som har svart i vår undersøkelse forteller at de har blitt utsatt for vold. Det er ofte snakk om grov vold. 11 personer har blitt utsatt for drapsforsøk, mange har blitt truet med våpen, utsatt for ran, voldtekt og truet til uavtalt sex, sier rapportens forfatter Ulla Bjørndahl til Dagbladet.

- I tillegg ser vi en økning i trakassering av prostituerte, særlig av de som går på gata og utgjør den synlige prostitusjonen, og spesielt de nigerianske. Blant annet svarer 40 prosent av de nigerianske kvinnene at de har blitt spyttet på, og mange av disse kvinnene har vært utsatt for vold fra ukjente forbipasserende. - Forbudet bør oppheves Rapporten er en del av Oslo Byråds handlingsplan i forbindelse prostitusjon. Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) ser alvorlig på rapportens funn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer