- Prostituerte blir systematisk brennmerket av bakmennene

Før de selges som sexslaver i Danmark og andre land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ulike nettverk av menneskehandlere brennemerker systematisk kvinner før de blir solgt som sexslaver til prostitusjonsmiljøet i blant annet Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har avdekket hvordan en rekke kvinner er blitt merket med blant annet oppvarmede barberblader og glødende vannrør og skriver at overgrepene skjer for at bakmennene skal markere eierskap og for at kvinnene skal kunne identifiseres.

Overlege Bjarne Alsbjørn og kollegene hans på Rigshospitalets brannskadeavdeling har flere ganger tatt imot brennemerkede kvinner som er blitt tatovert med tvang.

- Det er et svært utbredt fenomen. Vi ser det især på kvinner fra Afrika, men også på kvinner fra Sørøst-Asia, Irak og Middelhavs-landene, sier han.

Jyllands-Posten har intervjuet og tatt bilder av en rekke afrikanske kvinner som er blitt brennemerket. Og politiet bekrefter at de har lagt merke til at flere afrikanske prostituerte de har hatt inne til avhør, har vært brennemerket.

- Det er mitt inntrykk at brennemerkene skal signalisere hvem som «eier» dem, sier René Hansen, som leder København-politiets innsatsgruppe mot prostitusjon og menneskehandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer