- Prostituerte blir systematisk brennmerket av bakmennene

Før de selges som sexslaver i Danmark og andre land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulike nettverk av menneskehandlere brennemerker systematisk kvinner før de blir solgt som sexslaver til prostitusjonsmiljøet i blant annet Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har avdekket hvordan en rekke kvinner er blitt merket med blant annet oppvarmede barberblader og glødende vannrør og skriver at overgrepene skjer for at bakmennene skal markere eierskap og for at kvinnene skal kunne identifiseres.

Overlege Bjarne Alsbjørn og kollegene hans på Rigshospitalets brannskadeavdeling har flere ganger tatt imot brennemerkede kvinner som er blitt tatovert med tvang.

- Det er et svært utbredt fenomen. Vi ser det især på kvinner fra Afrika, men også på kvinner fra Sørøst-Asia, Irak og Middelhavs-landene, sier han.

Jyllands-Posten har intervjuet og tatt bilder av en rekke afrikanske kvinner som er blitt brennemerket. Og politiet bekrefter at de har lagt merke til at flere afrikanske prostituerte de har hatt inne til avhør, har vært brennemerket.

- Det er mitt inntrykk at brennemerkene skal signalisere hvem som «eier» dem, sier René Hansen, som leder København-politiets innsatsgruppe mot prostitusjon og menneskehandel.


(NTB)