Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prostituerte får pensjonspoeng

Flere og flere prostituerte i Oslo jobber som selvstendig næringsdrivende etter å ha registrert seg i Brønnøysundregisteret. Kvinnene skatter av deler av inntekten, og skaffer seg rettigheter som pensjonspoeng, trygderettigheter og sykepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titalls prostituerte i Oslo har registrert virksomheten sin som enmannsforetak. Mange skjuler seg bak titler som «personlig trener» og «massøse», skriver Aftenposten Aften.

De prostituerte sikrer seg flere goder ved å betale skatt av deler av inntekten. De får pensjonspoeng, trygderettigheter og sykepenger. De får lettere lån, og det blir enklere å kjøpe leilighet.

Terje Lågeide, underdirektør i Brønnøysundregisteret, bekrefter at prostituerte kvinner etablerer egne firmaer. Han kan ikke si hvor mange som er offentlig registrert.

- Vi vet at mange prostituerte skjuler seg bak titler som personlig trener eller massøse, sier han til Aftenposten Aften.

Inntekt fra sex-salg ble skattepliktig i 1995, men det er først i det siste at interessen for enmannsforetak har vært merkbar, ifølge Inger Døskeland, juridisk rådgiver i PION.

Etter hva Aftenposten Aften forstår, er det først og fremst pensjonspoengene som frister.

- Prostituerte blir også pensjonister til slutt. De ønsker en trygg alderdom som alle andre, sier Døskeland.

(Dagbladet.no)