Prostituerte kaster seg inn i valgkampen: «Hookers for Hillary»

Viser støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton (67) offentliggjorde for ei drøy uke siden at hun stiller som presidentkandidat før det amerikanske valget i 2016.

Clinton er tidligere utenriksminister og førstedame, og som en av demokratenes kandidater er hun tydelig populær i deler av USA. Nå står en gruppe prostituerte fram og hyller Clinton for hennes verdier.

Gruppa kaller seg «Hookers for Hillary» og er basert i delstaten Nevada.

I en videohyllest legger gruppa vekt på helsereform, Clintons erfaring med utenrikspolitikk og skattereform.

- Som utenriksminister skaffet Hillary Clinton seg uvurderlig erfaring fra å forhandle med utenlandske ledere, uttaler «Hookers for Hillary».

- Hillary Clinton og Bill Clintons administrasjon så for seg en helsereform på 1990-tallet, lenge før president Barack Obama var i stand til å signere den, uttaler gruppa, gjengitt i Daily Mail.

Valgkamp Clinton besøkte i forrige uke den lille byen Le Claire i Iowa. Besøket er det første stoppet på reisen hun håper vil ende i Det hvite hus. Clinton ankom den lille byen med 4.000 innbyggere i minibussen «Scooby», som hun skal drive valgkamp fra i tiden som kommer.

Den tidligere utenriksministeren offentliggjorde først og fremst at hun ønsker å bli valgt som Demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016. Kort tid etterpå satte hun seg i minibussen på den 1 600 kilometer lange turen fra New York til Iowa.

Iowa, som er en viktig vippestat, er den første delstaten som holder primærvalg. Da skal det stemmes over hvem som skal bli presidentkandidat for Demokratene og Republikanerne.

I valgkampvideoen sin understreker Clinton at hun vil ta et oppgjør med økonomisk ulikhet dersom hun blir president.

- Vanlige amerikanere trenger noen som kjemper for dem. Jeg vil være den personen, sier hun i videoen. Det er andre gang Clinton forsøker å bli president etter at hun tapte nominasjonskampen mot Barack Obama i 2008.

18-årsgrense Kort tid etter at hun annonserte at hun stiller til valg ble hennes egen kampanjefilm for sterk kost for russisk tv. En tv-kanal ga videosnutten 18-årsgrense grunnet støtten for homofilt ekteskap.

Den russiske TV-kanalen TV Rain Channel ga videoen aldersgrense 18 år i frykt for at den ville være på kant med loven som forbyr homofilpropaganda i landet.

- Loven har ingen tydelig definert rettspraksis, men vi ville forsikre oss om at vi ikke brøt loven som forbyr propaganda for utradisjonelle seksuelle relasjoner rettet mot mindreårige ved å sende kampanjen på kanalen vår, derfor la vi til aldersgrensen, forklarte en talsperson fra Rain Channel til CNN.

Videoen inneholder fem sekunder hvor to menn holder hender. En av dem sier «Jeg skal gifte meg i sommer med en person jeg virkelig bryr meg om».

- Tøff tid I videoen forteller mange ulike mennesker hvordan de gjør seg klare til nye livsfaser.

- Jeg gjør meg også klar til noe. Jeg stiller til presidentvalget. Amerikanere har kjempet sin vei tilbake fra en tøff økonomiske tider. Men de på toppen sitter fortsatt med de beste korta. Hverdagsamerikanere trenger en forkjemper, og jeg ønsker å være den forkjemperen så du kan gjøre mer enn bare å klare deg, sier Hillary Clinton selv midtveis ut i videoen.

Kunngjøringen fra den tidligere førstedamen, senatoren og utenriksministeren har vært ventet svært lenge, og Clinton blir sett på som  favoritten til å bli demokratenes presidentkandidat.

Tidligere har de republikanske kandidatene Ted Cruz og Rand Paul offisielt kunngjort at de stiller til presidentvalget.

PRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton. Foto: REUTERS/Rick Wilking
PRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton. Foto: REUTERS/Rick Wilking Vis mer