Prostituerte krever bedre arbeidsforhold

Rundt 30.000 indiske prostituerte samles i Calcuttai morgen for å kreve legalisering av prostitusjon, og bedre arbeidsbetingelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er foreningen Solidaritet for sex-arbeidere som arrangerer den tre dager lange konferansen, som samler medlemmer fra 48 prostitusjonsforeninger.

Konfronterende

Lederen for Solidaritetsforeningen, Anima Banerjee, som selv arbeider som prostituert i Calcutta, lover at tonen på konferansen vil bli klart konfronterende.

- Vårt langsiktige mål er å kjempe for sosial anerkjennelse av sex-handel som et yrke. Vi krever at voksne som arbeider som prostituerte avkriminaliseres, og at dagens lovverk oppheves.

Forbudt

I India er prostitusjon forbudt ved lov, men tolereres likevel av myndighetene. En undersøkelse foretatt i 35 indiske byer har kartlagt at det finnes rundt 900.000 prostituerte.

- Vi er ikke falne kvinner. Vi tjener til livets opphold og trenger fagforeninger og rettigheter for å beskytte oss mot dem som undertrykker oss. Solidaritetsunionen representerer kvinnelige, mannlige og transseksuelle prostituerte, la Banerjee til.

Den indiske legen Samarjit Jana, som arbeider med informasjon mot spredning av aids, mener at de prostituerte dekker et sosialt behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer