- Prostituerte må slippe skatt

Stortingspolitiker Inga Marte Thorkildsen mener skattekrav mot prostituerte er uhørt, og vurderer et privat lovforslag om skattefrihet for sexsalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Tina» fikk en restskatt på 110000 kroner da hun fortalte likningskontoret at hun var prostituert. - Det føles veldig urettferdig å bli skjønnsliknet og ilagt en så høy skatt bare fordi likningskontoret tilfeldigvis fikk vite at jeg levde som prostituert. Jeg ville ut av dette yrket, men restskatten har tvunget meg til å fortsette å selge sex, sier 32 år gamle «Tina».

Hun får full støtte av stortingspolitiker Inga Marte Thorkildsen (SV) i justiskomiteen, som denne uka ble oppsøkt av «Tina» og hennes kollega «Charlotte». Begge har jobbet ved ulike massasjeinstitutter i hovedstaden i flere år. I motsetning til «Tina» er «Charlotte» ikke blitt avkrevd skatt. Ifølge kvinnene er det svært sjelden at prostituerte blir plaget av likningsmyndighetene.

- Jeg mener det burde være en selvfølge at prostituerte ikke skal betale skatt, fordi det betyr en indirekte anerkjennelse av at dette er et hvilket som helst yrke.

Det er moralsk forkastelig av staten å tjene penger på prostitusjon. I tillegg innebærer dette i visse tilfeller at noen må fortsette å prostituere seg for å kunne betale baksmellen. Dermed fungerer staten som en slags hallik, sier Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer